رابطه ی عادت به مطالعه با اعتیاد به بازی های رایانه ای در بین دانش آموزان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس منطقه ای فرهنگ مطالعه و کتابخوانی آسیب شناسی و راهکارها
  • کد COI اختصاصی: BOOKCONF01_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 509
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهیلا ملک محمدی

کارشناسی ارشد مشاوره. آموزگار.

فاطمه هادیلو

کارشناسی علوم تربیتی. آموزگار.

چکیده

درعصر حاضر که آن را « عصر اطلاعات و دانایی » می نامند، مطالعه و ارتقای فرهنگ آن نقش مهمی در توسعه پایدار یک کشور دارد . به بیان دیگر ، تلاش برای ایجاد جامعه ای که عادات مادام العمر مطالعه در آن نهادینه شده باشد ، از الزامات اساسی شکل گیری ملتی نوآور ، خلاق و پایدار است . بی تردید دسترسی یک کشور به آرمان های ملی و بقا در جهان کنونی که دائما متاثر از تحولات فزاینده در حوزه علوم و فن آوری است ، نیازمند تربیت دانش آموختگانی پویا ، مولد و روز آمد است . لذا ، باید دانش آموزان را برای مواجهه بااین تحولات به مهارت های خواندن و عادات صحیح مطالعه مجهز کرد تا همواره شرایط یادگیری و روز آمد شدن را برای خود فراهم کنند(رداد و مسعودی،1391)از سوی دیگر ، تحولات اخیر در حوزه فن آوری های نوین اطلاعاتی و به طور اخص شبکه اینترنت و بازی های رایانه ای به واسطه جذابیت آن در دسترسی سریع و آسان به اطلاعات ، به زعم برخی از محققان ، عادات مطالعه را در دانش آموزان تحت تاثیر قرار داده است. افزون برآن ، میزان دسترسی پذیر بودن منابع مورد علاقه ، فعالیت های جایگزین در اوقات فراغت، و میزان حمایت و تشویق از سوی اطرافیان از جمله عواملی هستند که برعادات مطالعه دانش آموزان تاثیر می گذارند (شن ،2006؛ دایکمن ،2007) از طرفی نتایج برخی تحقیقات نگرشی حمایت کننده و مثبت نسبت به بازی های رایانه ای دارند، زیرا معتقدند این بازی ها به روش های مختلفی انگیزش برای یادگیری را در کودکان و نوجوانان ایجاد کرده و افزایش می دهند ( برای مثال چانگ و چن ، 2016).و برخی بر تاثیر منفی بازی های رایانه ای تاکید می کنند و معتقدند که این بازی ها، نه تنها پرخاشگری و خشونت را در کودکان و نوجوانان افزایش می دهد، بلکه باعث وابستگی و حتی اعتیاد آنان به این بازی ها می شوند (زمانی و عابدینی،1392).با وجود آن که عمر تحقیق در مورد بازی های رایانه ای و آثار و پیامدهای آن در دنیا به بیش از بیست سال برمی گردد. اما در ایران که دانش آموزان بالاترین قشر تشکیل دهنده آن می باشند و شیوع و پیشرفت بازی های رایانه ای چشمگیر است. انجام پژوهش و تحقیق مستقل به ویژه در زمینه رابطه عادت به مطالعه با اعتیاد به بازی های رایانه ای ضرورت بیشتری پیدا می کند. بنابراین پژوهشگر در صدد پاسخ به این سوال است که : آیا بین عادت های مطالعه دانش آموزان با اعتیاد به بازی های رایانه ای رابطه وجود دارد؟

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.