تبیین نقش خانواده در مطالعه غیردرسی دانش آموزان دوره ابتدایی

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 490

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BOOKCONF01_028

تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1395

چکیده مقاله:

مطالعه و اطلاعات، عامل مهم توسعه و ایجاد فرهنگ محسوب می شوند و کم و کیف پیشرفت فرهنگی هر فرد یا جامعه بستگی مستقیم به میزان خواندن و کیفیت آنچه می خوانند دارد(شعاری نژاد، 1386،ص41). ﮔﺮاﯾﺶ ﺑﻪ ﮐﺘﺎب و ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ، از ﻋﻮاﻣﻞ ﻣﻬﻢ رﺷﺪ ﺟﻮاﻣﻊ وﻣﯿﺰان دﺳﺘﯿﺎﺑﯽ ﺑـﻪ اﻃﻼﻋـﺎت، از ﻣﺆﻟﻔﻪﻫﺎی ﺗﻮﺳﻌﮥ ﻣﻠﯽ ﻗﻠﻤﺪاد ﻣﯽﺷﻮد (خسروی،1381،ص31).کودک برای خواندن نیز مدل می خواهد و وقتی که برای اوکتاب می خوانید در واقع به او مدل و الگو می-دهید(کولینان،1382،ص39). اما متاسفانه به دلایلی گوناگون، کتاب از چنین موقعیتی که شایسته جامعه ما باشد برخوردار نشده و هنوز مطالعه به عنوان یک نیاز دائمی برای همگان مطرح نیست. ریشه یابی علل به عوامل موثر در بی رغبتی و کم رغبتی به مقوله ی مطالعه در میان دانش آموزان اصل مهمی است که باید با سعه ی صدر و دقت هرچه بیشتر مورد ارزیابی قرار بگیرد(صبا، 71،ص1). از موانع عدم گرایش به مطالعه ی غیردرسی در دانش آموزان می توان موارد زیر را برشمرد؛ سطح اقتصادی خانواده، میزان تحصیلات والدین، پایگاه اجتماعی خانواده که پژوهشگران درصدد هستند تاثیر این عوامل را بر میزان علاقه مند ساختن دانش آموزان بر مطالعه کتب غیردرسی بسنجند. پایین بودن سطح مطالعه در ایران ناشی از عادت نداشتن به مطالعه از دوران کودکی است. ما می توانیم مطمئن باشیم که اگر فرزندانمان از کودکی شوق به خواندن پیدا کنند و انگیزه ی مطالعه کردن در آن ها به وجود آید و مطالعه کردن را جزئی از زندگی خود بدانند.(ریاضی،1375). آشنایی کودک با کتاب و کتابخوانی از خانواده آغاز می شود و رغبت های او در خانواده شکل می گیرد. خانواده اثری عمیق بر رفتارها و عادت های فرد دارد و بی شک ایجاد روحیه عادت به مطالعه در فرزندان بر عهده والدین است بنابراین اگر فرهنگ کتابخوانی در جامعه ی ما رواج ندارد و از جایگاه ارزنده ای برخوردار نیست، و علل آن را باید در بستر خانواده جست وجو کرد. اگر فرزندان ما با کتاب و کتابخوانی بیگانه اند، علل آن را باید در رفتارهای مادران و پدران مورد کند وکاو قرار داد؛ چرا که هنوز پدیده ی کتاب و کتابخوانی به عنوان یک نیاز و ضرورت واقعی مطرح نشده و آمار کتابخوانی در جامعه ی ما تاسف انگیز است.هدف پژوهش حاضر، بررسی نقش خانواده در آموزش دادن به کودکان و تشویق آنان به مطالعه و کتابخوانی است. ما در این پژوهش می کوشیم این نکته را بررسی کنیم که چگونه می توانیم فرهنگ مطالعه را در مردم از همان اوایل کودکی نهادینه کنیم؛ به گونه ای که وقتی به سن بزرگسالی می رسند، بتوانند فرزندان آینده را نیز به سمت کتابخوانی سوق دهند.

نویسندگان

سمیه خطیبی

دانشجوی رشته علوم تربیتی کارشناسی پیوسته دانشگاه فرهنگیان پردیس الزهرا(س)

نگین علی اکبری

دانشجوی رشته علوم تربیتی کارشناسی پیوسته دانشگاه فرهنگیان پردیس الزهرا(س)

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • -استیگر، رالف سی(1370)، راه های تشویق مطالعه، ترجمه ی پروانه ...
  • -ایمانی، محسن(1384). درآمدی برآ سیب‌شناسی مطالعه. تهران:انتشارات انجمن اولیا و ...
  • _ حکیمی، رضاهاطبسی، محمد علی (1389). بررسی راهکارهای عملی به ...
  • _ _ فامهاسیار، ابوالقاسم (1393). راهکارهای اجرایی ارتقاء فرهنگ مطالعه ...
  • قزل ایاغ، ثریا(1392).ادبیات کودکان و نوجوانان و ترویج خواندن. تهران:نشر ...
  • _ "Internationl _ _ _ science. Vol. 70. New York, ...
  • نمایش کامل مراجع