بررسی تاثیر ویژگی های حسابرسبر کیفیت سود شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران با استفاده از شاخص پایداری سود
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین همایش حسابداری،اقتصاد و نوآوری در مدیریت
- کد COI اختصاصی: AEIM01_079
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 569
نویسندگان
عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد بندرعباس، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرعباس، ایران- نویسنده مسئول
عضو هیئت علمی، گروه حسابداری، واحد بندرعباس، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرعباس، ایران
عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد بندرعباس، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرعباس، ایران
چکیده
محققان و دست اندرکاران حرفه حسابداری اهمیت سود را به عنوان یکی از مهمترین معیارهای ارزیابی عملکرد و تعیین کننده ارزش شرکتمی دانند و ناگزیر به ارزیابی سود گزارش شده توسط واحدهای اقتصادی می باشند. برای ارزیابی این سود از مفهومی بنام کیفیت سود استفادهمی شود. در این تحقیق بر آن هستیم تا تاثیر برخی از عوامل از جمله ویژگی های حسابرسی (اندازه موسسه حسابرسی، چرخش حسابرس ونوع اظهار نظر حسابرس) را بر شاخص پایداری سود مورد بررسی قرارمی دهیم. به علاوه عوامل دیگری از جمله متغیر های کنترلی اهرمعملیاتی، سود آوری، اندازه شرکت و ریسک عملیاتی را مورد بررسی قرار می دهیم. به همین جهت اطلاعات نمونه ای مشتمل بر 130 شرکتبرای دوره پنج ساله (1386-1390 ) جمع آوری گشت و با تبیین مدلی به آزمون سه فرضیه مطرح شده در تحقیق حاضر پرداخته شده است. برای آزمون فرضیات از روش رگرسیونی استفاده شده است. نتایج بیان کننده ی وجود ارتباط منفی و معنادار بین اندازه موسسهحسابرسی با شاخص پایداری سود می باشد که نشان دهنده ی وجود ارتباط منفی و معنادار بین متغیرهای اندازه موسسه حسابرسی و کیفیتسود می باشد. همچنین بین متغیر نوع اظهار نظر حسابرس با شاخص پایداری سود رابطه ی مثبت با میزان تاثیر گذاری ناچیز وجود دارد کهنشان دهنده ی وجود یک ارتباط غیر معنادار مثبت بین متغیر نوع اظهارنظر حسابرس و کیفیت سود می باشد. و در نهایت بین متغیر چرخشحسابرسی با شاخص پایداری سود رابطه ای منفی و معنادار وجود دارد که نشان دهنده ی وجود رابطه منفی و معنادار بین متغیر چرخشحسابرس و کیفیت سود می باشد.کلیدواژه ها
پایداری سود، اندازه موسسه حسابرسی، چرخش حسابرس، نوع اظهار نظر حسابرسمقالات مرتبط جدید
- تاثیر ریسک های ژئوپلیتیک بر مدیریت ذخایر مالی ایران
- بررسی اثرات محیط زیستی گردشگریبر تالاب ها، موردپژوهی : تالابخورخوران، استان هرمزگان
- طراحی مدل کار آفرینی اجتماعی در سازمانهای دولتی با رویکرد تحلیل مضمون
- حکمرانی دریایی و موانع توسعه گردشگری در خلیج فارس( با تاکید برموانع امنیتی)
- مدیریت گردشگری سواحل، بنادر و حمل و نقل دریایی دریای خزر
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.