اصول طراحی سازه های تاشو و کار برد آن در طراحی فرودگاه نمونه موردی فرودگاه سقز

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس سالانه پژوهش های معماری، شهرسازی و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: AUUM02_282
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 916
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هیوا حداد

چکیده

افزایش جمعیت، پیشرفت تکنولوژی، محدودیت امکانات ساختمان سازی را به سمت استفاده از شیوه های نوین طراحی و حداکثر استفاده بهینه از فضا هدایت می کند. و بدین سبب معماران و طراحان سازه ترغیب به استفاده از ایده ها و فرم ها و اشکالی خواهند شد که حداقل اتلاف فضایی و مصالحی را داشته باشد و در عین حال کارایی و امکانات مناسب را ارائه دهد. یکی از این ایده ها ساخت بنا با سقف متحرک و باز و بسته شونده می باشد تا شرایط مناسبی را برای بنا در فصول مختلف در شرایط متغیر ایجاد کند. این نوع از سازه امکان انعطاف براساس شرایط موجود از قبیل محدودیت فضا و عوامل جوی را دارا می باشد. این نوع از سازه ها با توجه به سرعت برپایی ان کاربرد های متنوعی دارد از جمله نمایشگاه های موقت ، درمانگاه های صحرایی و سالن های نمایش سیار. سازه های تاشو، سازه هایی هستند که بصورت بسته فشرده می شوند . این سازه های خاص، از سرهم بندی مدول های مشابه یا ترکیبی از مدول های متفاومت حاصل می شوند . طول اعضای تشکیل دهنده با توجه به شرایط هندسی سازه و یا شرایط لازم برای قابلیت تاشوندگی مجموعه ،تعیین می شود. سازه های فضایی تاشو بسیار متنوع اند و رفتار آنها تحت بارگذاری های مختلف، متفاومت است و هر مورد بنا به شرایط هندسی ، مکانیزم و رفتار خود ، نیاز به تحلیل خاص دارند. در این مقاله سعی می شود با اصول طراحی سازه های تا شو آشنا شده و به معرفی نمونه طراحی شده جهت پوشش آشیانه فرودگاه سقز می پردازد.

کلیدواژه ها

سازه های تاشو، اصول طراحی، فرودگاه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.