بررسی مولفه های نو آورانه در خلق آثار معماری دهه 80 تا 90 مطالعه موردی: ( آثار برتر مسابقه جایزه بزرگ معمار در بخش عمومی )
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دومین کنفرانس سالانه پژوهش های معماری، شهرسازی و مدیریت شهری
- کد COI اختصاصی: AUUM02_210
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1396
نویسندگان
استادیار معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد همدان
استادیار معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد همدان
کارشناس ارشد معماری ، دانشگاه آزاد اسلامی، واحدهمدان
چکیده
زندگی پیچیده امروزی ، در حال نو شدن است و خلاقیت و نوآوری ، ضرورت استمرار زندگی فعال ، انسان برای خلق نشاط و پویایی در زندگی نیازمند نوآوری و ابتکار است تا انگیزه تنوع طلبی خود را ارضا کند. در میان توانایی های مختلف انسان بدون تردید خلاقیت سازنده ترین و بنیادی ترین آنهاست. دستیابی به قانون مندی هایی که به شناخت و تغییر جهان منجر شده بدون استفاده از نیروی خلاق انسان ها امکان پذیر نبوده است .همه آثار پر ارزش اصیل و ماندنی فرهنگ بشری که زندگی انسان را معنا بخشیده، ریشه در خلاقیت داشته است و این همه را تاریخ علم و هنر به روشنی نشان می دهد. در این پژوهش سعی شده است باتوجه به اهمیت مسابقات جایزه بزرگ معمار، به تحلیل و بررسی 6 اثر برتر گروه عمومی و تجزیه و تحلیل آنها در قالب نمونه های موردی پرداخته شود و هریک کدبندی شده و ایده های نوآورانه بکار رفته در آنها با هدف شناخت بهتر راه های نوین بازخوانی شود سوال اصلی این تحقیق به این گونه است: توان دسته بندی مشخصی از مفهوم نوآوری در مفهوم نوآوری در معماری ده سال گذشته ایران واجد چه جنبه هایی است و چگونه می آثار معماری ده سال گذشته ایران بدست آورد؟ نوع تحقیق از نوع توصیفی – تحلیلی و روش تحقیق، کیفی است در نهایت با بررسی این آثار و شیوه و ارزش های منحصر به فرد هریک، 13 مقوله که بیانگر ویژگی های نوآورانه در آثار فوق هستند مورد شناسایی قرار گرفته است.کلیدواژه ها
خلاقیت در معماری ، معماری نو گرا، نوآوری ،معماری معاصر ایرانمقالات مرتبط جدید
- راهکارهای طراحی مسیر میدان امام حسین (ع) تا خیابان سبلان با رویکرد پیاده محوری
- واکاوی فضایی زیست پذیری شهری با رویکرد توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر رشت)
- تلاقی برنامه ریزی شهری و ورزش همگانی: تحلیل نظری و رویکردهای نوین
- پیوند مکان سوم و خلاقیت در طراحی فضاهای شهری
- تاثیر تنش های زیستی و غیر زیستی بر درختان شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.