راهکارهای طراحی اقلیمی در منطقه گرم و مرطوب، نمونه موردی: بوشهر

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس سالانه پژوهش های معماری، شهرسازی و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: AUUM02_135
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1478
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منا فرهادیان

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام

چکیده

در دنیای معاصر، رشد فزاینده جمعیت، موجب پیامدهای متعددی همچون مصرف بیش از حد و غیر مسئولانه انرژی های فسیلی شده است. بحران انرژی و ضرورت صرفه جویی در مصرف آن، لزوم تجدیدنظر در نحوه ساخت و ساز را به یکی از ارکان اصلی برنامه ریزی و طراحی کشور تبدیل نموده است. بخش زیادی از این اتلاف انرژی در بخش ساختمان و به دلیل مدل های غیراستاندارد و سبک های معماری ناهمگون با اقلیم است. بنابراین طراحی معماری همساز با یک اقلیم، پیش از تلاش برای دستیابی به روش های کاهش مصرف سوخت به صورت مکانیکی و تأسیساتی، حائز اهمیت است و این که چگونه مى توان به اصول و راهکارهایی دست یافت که بتوان در کنار روش های مصنوعی پاسخگوی نیازهای کاربر باشد. اقلیم گرم و مرطوب در کشور ایران، بعنوان بخشی از چهار پهنه اصلی اقلیمی ایران، با دو مشکل رطوبت بالا و تابش زیاد مواجه مى باشد. در این مقاله با بررسی ویژگی های اقلیمی بوشهر به عنوان یکی از شهرهای مهم این پهنه آب و هوایی، توصیه هایی در رابطه با کنترل عوامل طبیعی برای سایه اندازی و تهویه بیشتر برای مهار نمودن شرایط نامطلوب مطرح شده است.

کلیدواژه ها

راهکارهای طراحی، معماری همساز با اقلیم، اقلیم گرم و مرطوب، بوشهر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.