بررسی اصول زیبا شناسی در خانه های سنتی کاشان ( نمونه های مورد بررسی خانه آل یاسین، خانه تهامی )

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس سالانه پژوهش های معماری، شهرسازی و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: AUUM02_079
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 834
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعلی حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد ، گروه معماری ، سوادکوه ، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه ، ایران،

علیرضا قاراخانی

عضو هیت علمی گروه معماری ، واحد سوادکوه ، دانشگاه آزاد اسلامی ، سوادکوه ، ایران،

چکیده

برای معرفی و شناخت زیباشناسی در گام اول به تعریف زیبا شناسی در معماری سنتی خواهیم پرداخت و می توان گفت معنا کلمه زیبای چیزی است که انسان از آن لذت می برد و معماران در این حوزه می کوشند تا زیبای را در تمام کالبد بنا خلق کنند و مخاطب این بنا ها بتوانند این خلق زیبای در بنا را کشف و احساس کنند. زیبا شناسی یکی از زیر مجموعه های فلسفه است و در مورد درک زیبایی می اندیشد و این اندیشه ها از نظر صاحب نظران تعریف های زیادی استخراج شده....که هر کدام از این تعریف ها به یکی از عناصر اصلی مانند تناسب، توازون، تعادل ،هماهنگی، مقیاس ،نظم و ترتیب...اشاره دارد. هدف این پژوهش شناسایی مولفه های زیبا شناسی در خانه های سنتی کاشان و در راستای رسیدن به هدف اصول زیبایی شناسی در معماری سنتی خانه های کاشان- تعریف و مفهوم زیبایی شناسی و اصل آن در کلام اندیشمندان زیبایی شناسی در معماری سنتی چیست؟ - آیا اصول زیبایی شناسی در معماری سنتی خانه های کاشان ( آل یاسین و تهامی ) رویت می شود؟- کاربرد اصول زیبایی شناسی در معماری سنتی خانه های ایران، کاشان ( آل یاسین و تهامی ) چه نتایجی را به دنبال خواهد داشت؟ این پژوهش انجام شده در این مقاله از روش های تطبیقی، تحلیلی ، توصیفی و کتابخانه ای به بررسی اصول زیبا شناسی از نظر صاحب نظران در معماری سنتی کاشان ( خانه های آل یاسین ، تهامی ) می پردازیم.

کلیدواژه ها

زیبا شناسی، خانه های سنتی، کاشان، حکمت هنر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.