سازه های طره ای از فرم تا سازه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس سالانه پژوهش های معماری، شهرسازی و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: AUUM02_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2908
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران،

محمد علی دشتی رحمت آبادی

استادیار گروه مهندسی عمران، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران،

چکیده

زمانی که ما به مقاومت و سختی بیشتری برای تیرمحتاج باشیم از سازه طره ای استفاده می کنیم. سازه ای که زمین و پی زیر آن برایش تکیه گاه ثابت ایجاد کند، می توان سازه طره ای به حساب آورد که فقط دریک طرف تکیه گاه دارد و این تکیه گاه، تکیه گاه ثابت (گیردار) است. تیرها در زمره رایج ترین اجزاء ساختمانی هستند. از آنجا که مقدار زیادی از بارهای وارد بر ساختمان عمودی و در مقابل بسیاری از سطوح قابل استفاده افقی می باشند در همه جا نیاز به اجزاء سازه ای خاصی برای انتقال بار عمودی به صورت افقی وجود دارد. در این پژوهش سعی شده است تا ضمن معرفی سازه های طره ای، اطلاعاتی در مورد تیرهای طره ای داده شود مکانیزم انتقال بار در این تیرها به صورت ترکیبی از خمش و برش می باشد. طره یا تیر سرکش در ساختمان سازی، هواپیماسازی، پل سازی به تیر یا عضو افقی گفته می شود که یک سرش بر پایه متکی و سر دیگرش از بدنه بنا بیرون نشسته است. در این تیرها فولاد مقاومت کششی بالایی دارد و بتن بیشتر در برابر فشار مقاوم است، بنابراین اگر بخواهیم یک سازه طره ای کارآمد داشته باشیم، باید ترکیبی از این دو را داشته باشیم. در ادامه مباحث قبلی به بررسی موردی سازه های طره ای نظیر ساختمانها و برج ها و استادیوم ها و پل ها خواهیم پرداخت.

کلیدواژه ها

سازه طره ای، تیر طره ای، عملکرد خمشی، تغییر شکل ، نمونه های موردی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.