آگاهی و مسئولیت پذیری کلید موفقیت اجرای موافقت نامه cope21 ( جایگاه مشارکت اجتماعی در اجرای برنامه های زیست محیطی )

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 481

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

INDM08_202

تاریخ نمایه سازی: 27 بهمن 1395

چکیده مقاله:

هر روز که می گذرد بازخوردهای منفی در تغییرات آب و هوایی خود را بیشتر از پیش نشان می دهد .دولت ها با الگو برداری از معاهدات بین المللی که امضا می کنند تلاش خود را برای بازیابی شرایط محیطی پیشین ممالک تحت سیطره شان انجام می دهند . از وضع قوانین مختلف گرفته تا تخصیص بودجه های کلان .ایران که همواره گوشه چشمی به سوی توسعه پایدار داشته و شاید از سردمداران این امر در منطقه باشد و با توجه به شکنندگی پتانسیل های محیطی اش , بلند پروازانه به سوی اجرای موافقت نامه های بین المللی خیز برداشته است. اما آیا موفقیت طرح و اجرای برنامه های زیست محیطی تضمین شده است؟ آیا اعمال قوانین سختگیرانه می تواند از وقوع فجایع زیست محیطی ممانعت کند؟ نقش افراد یک جامعه در کنترل فجایع زیست محیطی و یا اجرای برنامه های اینچنینی چیست؟ آیا آگاهی افراد از شرایط بحرانی محیط زیست و اینکه هر فعالیت ایشان چه بازخوردی در محیط زیست دارد به افزایش سطح مسئولیت پذیری منجر می شود؟در این تحقیق با رویکرد کتابخانه ای و اسنادی به بررسی نقش آگاهی و مسئولیت پذیری افراد جوامع و جایگاه مشارکت آنان در سطح ملی و بین المللی می پردازیم و تلاش بر آن است که رابطه آگاهی , مسئولیت پذیری و بازخورد مثبت این دو رفتار در بهبود شرایط زیست محیطی تبیین گردد

کلیدواژه ها:

آگاهی (Awareness ) ، مسئولیت پذیری (Responsibility ) ، cope 21 ، مشارکت اجتماعی

نویسندگان

نرجس رحمتی

کارشناس ارشد جغرافیا گرایش اقلیم در برنامه ریزی محیطی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :