نحوه مدیریت بحران درایران وراههای کاهش آسیب پذیری درسطح ملی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی مدیریت جامع بحران
  • کد COI اختصاصی: INDM08_193
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 519
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد زارع نیستانک

عضو هیات علمی پژوهشکده شاخص پژوه

چکیده

شهرها و روستاها شبکه ای از فضاهای ساختمانی، زیر بنایی و نهادهای اجتماعی هستند، از اینرو مسائل مربوط به بحران را می بایست از لحاظ توسعه شهری مد نظر قرار داد. ارائه یک تحقیق کاربردی با جهت گیری مناسب در رابطه با مدیریت بحران می تواند جهت برطرف ساختن مشکلات در سطوح کشوری مفید واقع شود. از سوی دیگر مسائل متعددی همچون عدم آگاهی، فرهنگ دفع کننده خطر، فقر شهری و روستایی از دلایل عمده جلوگیری از تحقق این طرح ها هستند. از اینرو در این پژوهش تلاش شده است با یک بررسی آماری جامع نقاط ضعف و قوت مدیریت بحران در کشور را از از لحاظ توسعه شهری مورد ارزیابی قرار گیرد. از اینرو بر اساس مطالعه آماری و بررسی سیاست ها، قوانین و مصوبات کلان نظام به بیان نحوه بهبود وضعیت کلی اجرای مدیریت بحران در سطح کشور پرداخته شده است. از مهمترین نتایج پژوهش حاضر می توان به طبقه بندی آماری نقاط قوت و ضعف مدیریت بحران در کشور بر اساس 1) مدیریت بحران؛ 2) اطلاع رسانی/ دانش/ درک؛ 3) آموزش/ تحصیل و 4) آمادگی اشاره نمود

کلیدواژه ها

مدیریت بحران، آسیب پذیری، پیشگیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.