اقدامات ساختاری و غیر ساختاری و ابزار مقاوم سازی و نگهداری از ساختارهای حیاتی (مطالعه موردی تاسیسات آب شهر بجنورد)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی مدیریت جامع بحران
  • کد COI اختصاصی: INDM08_128
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 642
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامحسین ساقی

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان خراسان شمالی

روح الله توکلی

مدیردفتر مدیریت بحران و پدافند غیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان خراسان شمالی

چکیده

میزان وابستگی به خدمات آب و برق به عنوان اولین و مهمترین نیاز های جامعه به نحوی افزایش یافته است که هرگونه توقف یا اختلالی هرچند کوتاه در تامین این محصولات بنیادی ، واکنش های فردی و اجتماعی را بدنبال خواهد داشت . این امر با چالش جدی مواجه خواهد شد وقتی که شرایط بحران و حوادث طبیعی و غیر طبیعی را داشته باشیم . ایجاد پایداری و امنیت در ساختارهای شریانهای حیاتی با اقدامات ساختاری و زیر بنایی و توجه به بحرانها می تواند به تاب آوری تاسیسات و مردم حادثه دیده کمک نماید . درک صحیح و علمی وضعیت موجود ساختارهای حیاتی جهت تعیین میزان ثبات و بی ثباتی این تاسیسات با استفاده از ترازوی هرمان کانت ومکعب مکارتی اولین و مهمترین قدم جهت تعین میزان تاب آوری و مقاوم بودن ساختار شریانهای حیاتی در وضعیت فعلی خواهد دبود .پس از تعین وضعیت موجود و تعیین شاخص با توجه به پیشینه حوادث پیش آمده در ساختارها و تاسیسات حیاتی و نگاه علمی و پایشی ،MBO، خرابی ها و نقاط آسیب ، می توان در ساختار شکل گیری تاسیسات حیاتی با طراحی جدید بر اساس ریسکهای محتمل و پیش بینی شده و CPها و نحوه اجرای SOPs میزان تاب آوری و مقاوم بودن تاسیسات حیاتی را به نحو قابل قبولی افزایش داد .در طراحی جدید به شکل ، جنس ، نقشه فنی و SOPs از نگاه پیش گیری و افزایش تاب آوری تاسیسات نگاه ویژه ای خواهد داشت . در نهایت و برای بالا بردن قابلیت اطمینان تاسیسات حیاتی و توجه به وارد مدار کردن تاسیسات با آمایش سرزمینی و نگاه پدافندی ، تاسیسات حیاتی را به 3 منطقه ریملند ، میدلند و هارتلند تقسیم بندی می نماییم .شاید مهمترین مزیت این مقاله تلفیق روشهای مختلف مدیریت بحران و اصول پدافند غیر عامل جهت افزایش تاب آوری و مقاوم سازی ساختارهای حیاتی باشد که به همه جوانب اصول بحران و پدافند غیر عامل توجه داشته است . در نهایت برای کاهش ریسک و افزایش تاب آوری پیشنهادات تئوری و نقشه فنی کلیه تاسیسات آب شامل ایستگاههای پمپاژ ، چاهها ، مخازن و خطوط انتقال ارائه گردیده است

کلیدواژه ها

شریانهای حیاتی ، تاب آوری ، ، مکعب هرمان کانت و مک کارتی ، ریسک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.