بررسی میزان اثرات خشک شدن دریاچه پریشان بر روستاهای اطراف آن و رتبه بندی اقدامت مدیریتی انجام شده به لحاظ چهار رکن مدیریت بحران

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 920

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

INDM08_100

تاریخ نمایه سازی: 27 بهمن 1395

چکیده مقاله:

یکی از انواع مخاطرات طبیعی بسیار فراگیر و در عین حال با قابلیت اثرگذاری بالا بر زندگی جوامع ایرانی خشکسالی می-باشد. به گونه ای که در سالهای اخیر بحث خشکسالی و کاهش منابع آبی تبدیل به یک دغدغه ی فراگیر شده است. از جملهاکوسیستم های آبی با پتانسیل بالای گردشگری که اخیراً با معظل خشکی روبه رو شده و بر مناطق اطراف خود اثرات فراوانی داشته است دریاچه پریشان است. بر همین اساس تحقیق پیش رو با موضوع بررسی اثرات خشک شدن دریاچه پریشان بر روستاهای اطراف آن و رتبه بندی اقدامات مدیریتی انجام شده در راستای رویارویی با این معضل انجام شده است. پژوهشگر برای انجام تحقیق از روش فریدمن و تحلیل واریانس مکرر استفاده کرده است. نتیجه ی تحقیق بیانگر آنست که خشک شدن دریاچه پریشان به عنوان یک بحران یا مخاطره ی طبیعی بر روستاهای اطراف آن به لحاظ زیست محیطی، اجتماعی، اقتصادی و تاثیر گذاشته است. همچنین اقدامات مدیریتی انجام شده در راستای چهار رکن مدیریت بحران به یک میزان نمی باشدو تاکید بر اقداماتی که در راستای آمادگی به لحاظ رویارویی با این پدیده صورت گرفته است بیشتر از سه رکن دیگر است.

نویسندگان

سحر حبیبی

دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد، دانشگاه سمنان

محمدرضا یزدانی

عضو هیئت علمی دانشگاه سمنان

شهباز مهرابی

دانشجوی مقطع دکتری دانشگاه سمنان