کاهش آسیب پذیری خوابگاه دانشجویی دختران در شمال شهر تهران در برابر آتش سوزی و زلزله ی احتمالی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی مدیریت جامع بحران
- کد COI اختصاصی: INDM08_035
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1113
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد بازسازی پس از سانحه، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه شهید بهشتی تهران، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد بازسازی پس از سانحه، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه شهید بهشتی تهران، ایران
چکیده
خوابگاه های دانشجویی به عنوان یکی از اماکن پر جمعیت ، از اهمیت ویژه ای از منظر حفظ ایمنی و امنیت جانی و مالی قشر جوان برخوردارند. علی رغم احتمال رخداد زلزله و آتش سوزی ، شهر تهران خوابگاه های دانشجویی بسیاری را در خود جای داده است. در این میان خوابگاه های دخترانه با مشکلات بیشتری از قبیل حصارهای پشت پنجره، قفل بودن اکثر درب های خروجی، حائل های پرده ای میان فضاها و امثالهم جهت آمادگی و مقابله با سوانح مزبور ، مواجه هستند. به منظور شناخت آسیب پذیری های این اماکن و افزایش آمادگی پیش از سانحه ، یکی از خوابگاه های دانشجویی دخترانه شمال شهر تهران انتخاب و مبانی سامانه فرماندهی حادثه درآن مورد بررسی قرار گرفته است.روش تحقیق پژوهش حاضر شامل مشاهدات مستقیم و دقیق ، بررسی مطالعات مرتبط ، انجام مصاحبه های عمیق با مسئولین و کارکنان و همچنین تکمیل پرسشنامه توسط دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترای مستقر در خوابگاه ، با هدف شناخت آسیب پذیری های غیر سازه ای و کمبودهای آموزشی کاربران است. اطلاعات حاصله با روش- های آماری توصیفی – تحلیلی و به وسیله ی نمودارهای فراوانی و تحلیل ضریب هم بستگی بین داده ها مورد بررسی قرار گرفته اند.مقاله نتیجه می گیرد که راهکارهایی همچون تطابق چارت تشکیلاتی خوابگاه با سامانه فرماندهی حادثه با اختصاص مسئولیت مضاعف به مسئولین خوابگاه ، ترویج و اجرای برنامه های آموزشی مانند انجام مانور و برگزاری دوره-های علمی و کاربردی برای دانشجویان و کارکنان مستقر در خوابگاه ، تهیه ی نقشه های تخلیه ی اضطراری ساختمان و نصب آن در طبقات، مقاوم سازی غیر سازه ای عناصر معماری و مبلمان و همچنین تاسیسات حرارتی- برودتی ، برای این ساختمان الزامی می باشد.کلیدواژه ها
سامانه فرماندهی حادثه ، زلزله و آتش سوزی، خوابگاه دانشجویان دخترمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.