بررسی عوامل موثر مؤلفه های پاسخگویی در مدیریت بحران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی مدیریت جامع بحران
  • کد COI اختصاصی: INDM08_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2872
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اکبر امیری

کارشناس مدیریت امداد در سوانح

مجید نوری

رئیس اداره آموزش تخصصی هلال احمر استان کرمانشاه

چکیده

میدانیم که جهان همواره درجریان حوادث و بحران مختلفی قرار دارد حوادثی که یا به صورت طبیعی(غیرمترقبه) یا غیرطبیعی(مترقبه) بوجود می آید کشور ما ایران هم از این حیث بیرون نبوده و جزء 10کشور بلاخیز جهان قرار گرفته است و تاکنون وقوع بیش از 40مورد حوادث مختلف اعم از سیل، زلزله،رانش زمین،خشکسالی،طوفان های مختلف،اپیدمی و ... در کشور ما به ثبت رسیده است.در ایران تاکنون 153مورد زلزله ویرانگر رخ داده است که 67/1% کل زلزله های دنیا را شامل می شود. ایران به لحاظ شمار تلفات جانی ناشی از وقوع زلزله در قرن بیستم پس از کشورهای چین،ژاپن و ایتالیا رتبه چهارم را دارا میباشد.مولفه های پاسخگویی به دنبال وقوع بحران و با هدف نجات جان و مال انسانها ، تامین رفاه نسبی برای آنها و جلوگیری از گسترش خسارات که شامل امداد و نجات، بهداشت، درمان، تامین امنیت، ترابری، ارتباطات، تدفین، اطلاع رسانی و هشدارسریع است.این موضوع از آن جهت اهمیت دارد که در فاز حین بحران (مقابله ) مهمترین مولفه های پاسخگویی برای هر بحرانی شناخته شده و الویت بندی شده باشد تا زمان و هزینه کمتر که باعث پاسخگویی مناسب ، سریع و دقیق در زمان حوادث می شود که این امر سطح بحران را متوقف نموده و از تبدیل شدن سطح بحران استانی به سطح بحران ملی جلوگیری می نماید .شیوه پژوهش توصیفی – تحلیلی و از نوع پژوهش های کاربردی است که می توان جامعه ی مورد مطالعه را از طریق پیمایشی مورد بررسی و آزمون قرار داد این پژوهش به بررسی مولفه های پاسخگویی در مدیریت بحران و تعیین ضرورت آن در مراحل مقابله می پردازد. مطالب ارائه شده حاصل یک مطالعه تجربی و علمی از استقرار چرخه عمر مدیریت بحران و فعال کردن اجزاء پاسخگویی در فاز حین بحران در سطح ملی می باشد.

کلیدواژه ها

مدیریت بحران- مولفه های پاسخگویی - درمان اضطراری – جستجو و نجات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.