تأثیر نانو امولسیون اسانس دارچین در کاهش پوسیدگی های پس از برداشت میوه توت فرنگی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دو فصلنامه کنترل بیولوژیک آفات و بیماریهای گیاهی، دوره: 4، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_BIO-4-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1072
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا علیزاده

استادیار گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت

محسن فرزانه

استادیار گروه کشاورزی، پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی، دانشگاه شهید بهشتی، اوین تهران

ذبیح الله اعظمی

استادیار گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت

چکیده

کاربرد اسانس ها در کنترل بیمارگرهای گیاهی عموماً به دلیل محلولیت پایین در آب، فشار بخار بالا وناپایداری فیزیکی و شیمیایی با دشواری هایی همراه است. یکی از روش های به حداقل رساندن اینتأثیرات، استفاده از سیستم نانوامولسیون است. افزون بر این ضمن سهولت کاربرد و پایداری باعثافزایش خواص ضد میکروبی نیز می شود. در این تحقیق، پس از تهیه اسانس دارچین (Cinammon zeylanicum)، نانوامولسیون اسانس تهیه و مشخصات فیزیکی و شیمیایی آن مشخص شد. اندازهذره ای نانوامولسیون 3/97±115/33 نانومتر تعیین شد. امولسیون و نانوامولسیون اسانس به همراهقارچ کش تیابندازول در غلظت های مختلف ماده مؤثره برای کنترل قارچ های Rhizopus stolonifer وBotrytis cinerea عامل پوسیدگی میوه توت فرنگی مطالعه شدند. نتایج در محیط کشت جامد PDAنشان داد که امولسیون و نانوامولسیون اسانس دارچین تفاوت معنی داری در فعالیت ضد قارچینداشت و علیه قارچ های B. cinerea و R. stolonifer ب ه ترتیب حداقل غلظت بازدارندگی کامل برابر500 و 1000 میکرولیتر ماده مؤثره در لیتر محیط کشت نشان دادند. نتایج روی میوه نشان داد کهنانوامولسیون اسانس نسبت به امولسیون اسانس، تأثیر بیشتری در کاهش پوسیدگی های قارچی میوهتوت فرنگی دارد. در بالاترین غلظت کاربردی (2 در هزار)، بین تیابندازول با نانو امولسیون اسانسدارچین تفاوت معنی دار در کاهش پوسیدگی رایزوپوسی میوه مشاهده نشد. در کنترل پوسیدگیخاکستری میوه ناشی از B. cinerea ، نانوامولسیون دارچین در غلظت های 2 در هزار و 1 در هزاربه ترتیب با 3/33 و 5/83 درصد پوسیدگی خاکستری میوه، بیشترین تأثیر را در کاهش پوسیدگی داشت. نانوامولسیون اسانس دارچین برای ساخت قارچ کش های طبیعی می تواند توصیه شود.

کلیدواژه ها

اسانس دارچین، توت فرنگی، کنترل پوسیدگی قارچی، نانوامولسیون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.