تشخیص ندول های ریه از روی تصاویر سی تی با استفاده از طبقه بندی کننده ماشین بردار پشتیبان
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین کنفرانس سالانه تحقیقات کاربردی در مهندسی برق، کامپیوتر
- کد COI اختصاصی: ECCONF01_060
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 835
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد
دکتری تخصصی مهندسی پزشکی، گرایش بیوالکتریک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
چکیده
تشخیص به کمک کامپیوتر ندول های منفرد ریوی به کمک رادیولوژی یکی از روش های تشخیص زودرس سرطان در تصاویر سی تی اسکن است. در این پژوهش یک سیستم تشخیص به کمک کامپیوتر برای تشخیص ندول های ریوی در سی تی اسکن بر اساس طبقه بندی کننده ماشین بردار پشتیبانی جهت تشخیص ندول های منفرد ریوی ارائه شده است. بدین ترتیب که در ابتدا با استفاده از روش های داده کاوی حجم داده ها کاهش داده می شوند. سپس با تقسیم بندی نواحی قفسه سینه، مناطق مشکوک به ندول شناسایی می شوند و در نهایت ندول ها تشخیص داده می شوند. در مقایسه با روش های مبتنی بر استانه، طبقه بندی کننده ماشین بردار پشتیبان با دقت بیشتری به تقسیم بندی نواحی ریه ها می پردازد. برای تشخیص مناطق مشکوک به ندول، سیستم پیشنهادی بطور مؤثری در تشخیص ندول های مشکوک و مناطق آن ها نسبت به روش های قبلی بهتر عمل کرده است. همچنین در این پژوهش نرخ مثبت کاذب با ترکیب طبقه بندی کننده ماشین بردار پشتیبان و عملیات فیلتر کردن کاهش یافته است. سیستم پیشنهادی بر روی داده های 147 بیمار از کنسرسیوم پایگاه داده تصاویر ریه مورد ارزیابی قرار گرفته است. نتایج آزمایشگاهی نشان می دهد که سیستم پیشنهادی موفق شده است نرخ حساست 90% در نرخ مثبت کاذب 4 در هر اسکن را بدست آورد. با مقایسه سیستم های گذشته، سیستم پیشنهادی عملکرد مناسب تری را نسبت به سیستم های گذشته در تشخیص ندول های منفرد ریوی در تصاویر سی تی اسکن بدست آورده است.کلیدواژه ها
ندو های ریوی، سی تی اسکن، ماشین بردار پشتیبان، نرخ مثبت کاذبمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.