بررسی علت فرونشست در آبخوان ساحلی دشت میناب
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی مدیریت منابع آب ایران
- کد COI اختصاصی: WRM06_094
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 956
نویسندگان
شرکت مهندسی آبانرود تدبیر
شرکت مهندسی آبانرود تدبیر
شرکت مهندسی آبانرود تدبیر
شرکت مهندسی آبانرود تدبیر
چکیده
آبخوان دشت میناب در استان هرمزگان و در کنار ساحل خلیج فارس قرار دارد. آب این آبخوان به عنوان منشا اصلی تأمین آب استان هرمزگان شناخته می شود، هدف اصلی از این مطالعه بررسی علت هیدروژئولوژیکی فرور نشست سطح زمین در آبخوان میناب است. بدین منظور از داده های سطح آب زیرزمینی، برداشت ها، لاگهای حفاری، ژئوفیزیک و اطلاعات هیدروشیمیایی استفاده آوری شده است. پس از ارزیابی آنها، نقشه و گرافهای مورد نظر ترسیم شدند. مطالعات نشان می دهد که یک آبخوان محبوس نشتی در عمق 50 متری وجود دارد. در دهه اخیر میزان برداشت آب زیرزمینی بیش از 60 % افزایش یافته که عمدتاً سهم افزایش برداشت آب از آبخوان محبوس بوده است. جهت جریان آب زیرزمینی در آبخوان در دو دهه گذشته از شمال به سمت غرب و دریا بوده است، اما برداشت های آب زیرزمینی باعث شده که تمرکز جریان در قسمت میانی صورت پذیرد. مطالعات هیدروشیمیایی نشان می دهند که ارتباط دریا با آبخوان بخاطر رسوبات ریز دانه در کنار ساحل قطع می باشد. در نهایت نتیجه گیری شد که از یکسو برداشت آب از لایه محبوس و افت سطح پیزومتریک و از طرف دیگر عدم جبران آب برداشت شده توسط دریا باعث تشدید فرونشست در منطقه شده است.کلیدواژه ها
آبخوان میناب، فرونشست، آب زیرزمینیمقالات مرتبط جدید
- مقایسه روش های مدرن و سنتی آبیاری به منظور احیا و پایداری منابع آب
- تحلیل جامع تاثیر انواع امواج بر فرآیند شیرین سازی آب در نواحی ساحلی
- عوامل آلایندگی های تالاب میانکاله و مروری بر راهکارهای بهبود کیفیت آب
- کاربرد فناوری سنجش از دور در شناسایی اراضی ماندابی
- ارزیابی تحمل برخی ارقام بومی و اصلاح شده برنج در روش نوین خشکه کاری (نوار تیپ)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.