پهنه بندی کیفی منابع آب زیر زمینی دشت پای پل برای مصارف مختلف (بر اساس نتایج آنالیز شیمیائی )

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی مدیریت منابع آب ایران
  • کد COI اختصاصی: WRM06_088
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 594
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پیوند پاپن

کارشناس ارشد خاکشناسی سازمان آب و برق خوزستان

عبدلامیر معزی

استاد گروه خاکشناسی دانشگاه شهید چمران اهواز

حسین محمدی

استاد دانشگاه تهران

اشرف مکوندی

کارشناس شرکت مدیریت و منابع آب ایران

چکیده

از مشکلات اساسی توسعه و پیشرفت در هر کشور محدودیت کمی و کیفی منابع آب است . لذا حفاظت از این منابع بخصوص آبهای شیرین به عنوان یکی از مهمترین عوامل حفظ سلامت و توسعه همه جانبه جوامع مطرح می باشد . پر واضح است که در اولین اقدام برای حفاظت و بهره برداری بهینه از این منابع باید آگاهی و شناخت دقیقی از پتانسیل این منابع داشته باشیم و با انجام پایش های مستمر آگاهی همه جانبه ای را بخصوص از تغییرات کیفی آنها بدست آورده و زمینه های ایجاد توسعه پایدار را فراهم نمائیم . در این پژوهش تلاش شده است با استفاده از نتایج آنالیز شیمیائی منابع آب زیر زمینی منطقه دشت پای پل در استان خوزستان وضعیت آب زیر زمینی از نظر مصارف گوناگون مورد بررسی قرار بگیرد برای اینکار از چاه های این دشت در طی 3 سال بر اساس استانداردهای موجود نمونه برداری و نتایج آنالیز شیمیائی آن مطابق ویژگی های مورد نیاز مصارف کشاورزی ، شرب و صنعت مورد ارزیابی و تجزیه و تحلیل قرار گرفته است . نتایج نشانگر این است که تیپ آب در نواحی شمال غربی دشت سولفاته سدیک و در سایر مناطق دشت سولفاته کلسیک می باشد. همچنین آب زیرزمینی بخش های مرکزی و جنوبی دشت پای پل برای کشاورزی مناسب نمی باشد اغلب نمونه های دشت برای شرب مناسب نیستند از لحاظ مصارف صنعتی اکثر نمونه ها دارای خاصیت رسوب گذاری می باشند .

کلیدواژه ها

هیدروشیمی ، کیفیت شیمیائی ، دشت پای پل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.