شبیه سازی کف شکنی چاه های بهره برداری با استفاده از مدل MODFLOW

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی مدیریت منابع آب ایران
  • کد COI اختصاصی: WRM06_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 607
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی بیژنی

کارشناسی ارشد مهندسی عمران آبهای زیرزمینی دانشگاه شهید بهشتی

سید محمد رضا مجدزاده طباطبایی

استادیار دانشکده مهندسی عمران، آب و محیط زیست دانشگاه شهید بهشتی

علی مریدی

استادیار دانشکده مهندسی عمران، آب و محیط زیست دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

یکی از مشکلات روز افزون برداشت بی رویه از آبخوان ها کاهش راندمان چاه و در نتیجه افزایش عمق چاه (کف شکنی) و حفر چاه های عمیق می باشد. از پیامدهای افزایش عمق چاه ها کاهش ظرفیت مخزن آبخوان ها، افت سطح آب، فرونشست... می باشد. در این مقاله جهت شبیه سازی اثر افزایش عمق چاه در آبخوان از مدل عددی MODFLOW در دشت علی آباد استفاده گردیده است. بدین ترتیب به ازای افزایش عمق چاه یک لایه به آبخوان اضافه گردیده و آبخوان تک لایه به چند لایه با ضخامت های مختلف تبدیل گشته است. پس از بررسی نتایج مشخص گردید، که بخش هایی از آبخوان با افزایش عمق چاه نسبت به شرایط کنونی خشک گریده و چنانچه این روند به همین صورت ادامه یابد طی چند سال آینده شاهد خشک شدن بخش های زیادی از دشت علی آباد خواهیم بود.

کلیدواژه ها

کف شکنی، مدل عددی، MODFLOW، راندمان چاه، GMS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.