بررسی نقش و جایگاه زنان در بهره وری اقتصادی خانواده و جامعه با تاکید بر زنان روستایی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی جایگاه و نقش زنان در مدیریت جهادی
  • کد COI اختصاصی: WOMEN01_171
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5534
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نگین سادات میرواحدی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشکده علوم زمین دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

در جامعه ما پس از پیروزی انقلاب اسلامی زنان از جایگاه والایی برخوردار شدند، زنانی که نه مهجور دوران جاهلیت بودند نه سرگشته از خود نمایی عصر مدرن. زنان این دوره پا در عرصه ای گذاشتند که ارزش های خود را در غالب تلاش و کوششبرای دست یابی به یک جایگاه برابر نسبت به مردان به اثبات برسانند. به طوری که می توان حضور پر رنگ زنان را که نشانگر موفقیت و ثابت قدمی این قشر در جامعه اسلامی ما است را مشاهده نمود. به مدد نگاه حکومت جمهوری اسلامی به نقش زنان در عرصه های مختلف شاهد پیشرفت و حضور موثر زنان در جامعه هستیم. حدود 11 میلیون نفر از جمعیت کشور را زنانروستایی تشکیل می دهند که نقش مدیریتی انکار ناپذیری در تولید و اقتصاد دارند. در این پژوهش برآن بوده ایم تا با بررسی نقش و جایگاه زنان در ابعاد مختلف اقتصاد روستا ارزش و اهمیت آنان را در بهره وری اقتصادی خانواده و جامعه تشریح وتبیین نماییم و نیز نگاهی اجمالی به فعالیت های دولت و نهاد های اجرایی که هدف آنها توانمند سازی حمایت و گسترش فعالیت های این قشر می باشد را مورد بررسی قرار داده و مسائل و مشکلات آنها را به اجمال بررسی کرده، سپس به ارائه چند راهکار مناسب جهت ارتقای هر چه بیشتر زنان که اهمیتی بسیار در عرصه های مختلف اقتصادی و اجتماعی دارند پرداختیم زیراکه زنان روستایی بهره ورترین زنان جامعه هستند و با همت عالی و با اندک امکانات در عرصه ی مدیریت جهادی قدم بر می دارند.

کلیدواژه ها

بهره وری، اقتصاد، مدیریت جهادی، زنان روستایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.