نقش زن در مدیریت اقتصاد خانواده

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی جایگاه و نقش زنان در مدیریت جهادی
  • کد COI اختصاصی: WOMEN01_155
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 6517
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم هداییان

کارشناس ارشد تربیت بدنی دانشگاه خوراسگان

رقیه دادخواه

کارشناس ارشد تربیت بدنی دانشگاه خوراسگان

چکیده

امروزه در تمام جوامع صحبت از مصرف بیرویه انرژی و نگرانیهای ناشی از کمبود آن مطرح است. در کشور ما نیز با توجه به نامگذاری امسال به نام سال اقتصاد وفرهنگ با عزم ملی ومدیریت جهادی، برآنیم تا این مهم هر چه بیشتر در جامعه و در کانون گرم خانوادهها با مساعدت و مدیریت مادران،آموزش کافی و بسترسازی مناسب نهادینه شود. با توجه به اینکه بیشتر فعالیتهای اقتصادی بانوان در بخش خانواده است بنابراین مادران با مدیریت صحیحاین بخش نقش مهمی در اصلاح الگوی مصرف و امور اقتصادی جامعه و خانواده بر عهده دارند. اقتصاد خانواده از مهمترین و حساس ترین مسائل خانوادهبه شمار میرود ودر حقیقت، میتوان گفت: که اقتصاد خانواد، طبق بررسیهای به عمل آمده اساس و ریشهی اکثر اختلافات خانواده نیست؛ زیرا چه بسا خانوادههایی هستند که درآمدهای خوبی دارند ولی به دلیل عدم رعایت اصول اقتصادی در زندگی وروی آوردن به تجملات، هیچگاه روی خوش وآرامش را نمیبینند وهمواره بر نداشتههای خود افسوس میخورند واحساس حقارت و نداری مینمایند و کانون خانواده رابا بحران مالی روبرو میکنند.نتیجه این که مصرف بهینه، کم مصرف کردن نیست، بلکه رعایت الگوی مصرف و تعهد به انجام آن مهم ناشی از احساس مسئولیتی است که هر کدام ازما نسبت به هم نوع و همشهریهای خود خواهیم داشت. در این میان، زنان نه تنها در خرید لوازم و مواد مصرفی نقش مهمی دارند، بلکه در درست مصرف کردن و همچنین نگهداری موارد مصرفی نیز باید مدیریت داشته باشند. اگراحساس وظیفه و حفظ سرمایههای کشور در زنان ایجاد شود، آنان در حفظ منابع ملی نیز تأثیر بسزایی خواهند داشت و این امر خود به خود عاملی برای ایجاد الگوی مناسب مصرف برای نسلهای بعدی خواهد بود. با توجه بهموضوع مقاله که بررسی نقش زنان در مدیریت اقتصاد خانواده میباشد تلاش می گردد به بهترین روشهای مدیریتی زنان در مباح اقتصادی ررداخته و جایگاه مادری و همسری زن در استفاده بهتر از امکانات با توجه به درآمد خانواده و هزینه نیازهای واقعی اعضای خانواده بررسی گردد .

کلیدواژه ها

مدیریت زنان، اصلاح الگوی مصرف، راهکاراقتصادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.