بهبود روشهای برآورد بار متقاضیان بزرگ در برق منطقه ای فارس به روش مهندسی ارزش

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مهندسی ارزش و مدیریت هزینه
  • کد COI اختصاصی: VECONF02_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 622
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد هادی اکبری

رئیس گروه مطالعات سیستم و نماینده مهندسی ارزش برق منطقه ای فارس در شرکت توانیر

چکیده

پیش بینی بار بلندمدت لازمه انجام مطالعات سیستم و در نهایت توسعه شبکه های برق رسانی است. روش مصوب توانیر مبنای انجام مطالعات پیش بینی بار در شرکت های برق منطقه ای در سراسر کشور می باشد که براساس این روش هر دو سال یکبار گزارش پیش بینی بار بلندمدت (ده ساله) تهیه شده و این پیش بینی ، بنای انجام مطالعات سیستم قرارمی گیرد. دراین روش متقاضیان بیش از یک مگاوات بعنوان یکی از شاخه های بار در پیش بینی ها محسوب می گردند. در صورت به بهره برداری نرسیدن آنها و درنتیجه عدم مصرفبرق خطای بزرگی در پیش بینی بوجود آمده و موجب تحمیل هزینه در احداث تاسیسات خواهد شد. درحقیقت این شاخه از بار عمدهترین و شاخصترین عامل درایجاد خطا در پیشبینی ها می باشد. از ابتدای سال 88 اصلاح الگوی مصرف دردستور کار کمیته تخصصی اطاق فکر معاونت برنامه ریزی قرارگرفت ومقرر گردید مطالعه بهبودروش برآوردبار متقاضیان بزرگ باروش مهندسی ارزش انجام وبه عنوان مبنای اصلی مطالعات سیستم موجب کاهش هزینه های احداث تاسیسات برقرسانی گردد. با توجه به حجم کاری و جدیدبودن این نوع کارگاه یعنی استفاده از مهندسی ارزش برای تصحیح یک روش، دو روز پیش کارگاه و شش روز کارگاه برگزار گردید.کارشناسان منتخب از شرکتهای مدیریت شبکه برق ایران، توانیر، برق منطقه ای یزد و شرکت توزیع شیراز دعوت شدند. درفاز اطلاعات روش کنونی برآورد بار بطور کامل تشریح گردید.فاز تحلیل کارکرد و ترسیم دیاگرام FAST مشکلترین مرحله بود که با توجه به اینکه کارگاه برای تصحیح روش و نه برای یک پروژه ساخت پذیر انجام می شد یک روز تمام بطول انجامید. درفاز خلاقیت تعداد 115 ایده مطرح و در دو مرحله غربال نهایتا تعداد 11 ایده جهت تولید سناریوها انتخاب و تعداد 19 ایده نیز بعنوان توصیه های کارگاه مطرح شد.از ترکیب 19 ایده 4 سناریو استخراج و در 4 گروه کاری بررسی و نهایتا به تصحیح روش برآوربار فعلی انجامید .

کلیدواژه ها

برآوردبار، متقاضیان بزرگ، توانیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.