ارائه راهکارهایی به منظور کاهش انحرافات هزینه در مرحله ساخت پروژه های ساختمانی با معماری مدرن

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مهندسی ارزش و مدیریت هزینه
  • کد COI اختصاصی: VECONF02_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 874
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پدرام برازجانی

موسسه آموزش عالی مهرالبرز، تهران

سیامک حاجی یخچالی

دانشکده فنی دانشگاه تهران، تهران

چکیده

انحرافات یکی از مشکلات مشترک و پدیده متناوب در پروژه های ساخت و ساز می باشد. این مشکل در کل دوره حیات پروژه متناوباً رخ می دهد. انحرافات در ساخت و ساز به معنی خارج شدن از زمان توافق شده پروژه می باشد که تأخیرات در تمام شرایط هزینه بر می باشند. رابینسون و همکارن معماری مدرن را نتیجه توسعه روش های جدید ساخت می داند. استفاده از متریال پیش ساخته در کارخانه و یا در محل پروژه که دارای هزینه کمتری نسبت به قبل است. این معقوله دارای مزیت دوگانه شامل صرفه اقتصادی در هزینه و ایجاد زیبایی و ظرافت لازم در زمان خود می باشد. مطالعات اینطور بیان می کنند که حفظ تعادل بین جنبه های اقتصادی و ارزش معماری یکی از دغذعه ها می باشد. اما در مواردی که این فرضیات و تصورات دارای ایراداتی شوند و بر اثر جدید بودن و تجربه نشدن شرایط، نواقصی در طراحی نهفته می باشد که شرایط به گونه دیگر رقم خواهد خورد. عیوب و نواقص طراحی، خطا در طراحی و کندی در انجام اصلاحات از عواملی هستند که تأخیرات ناشی از طراحی را رقم می زنند. در این شرایط به رویدادهای قطعی به وقوع پیوسته ایی که اغلب نیازمند اقدام می باشند برخورد خواهیم کرد که با فعالیت ها و اقدامات برنامه ریزی شده مرحله ساخت منطبق نمی باشند.در این تحقیق با انجام مطالعه نسبت به شناخت بیشتر شرایط پروژه های ساختمانی با معماری مدرن می پردازیم و همچنین با استفاده از ابزار پرسشنامه به جهت تائید نهائی نتایج در سطحی گسترده اقدام میگردد و در نهایت بر اساس روش دلفی، راهکارهایی به منظور کاهش انحرافات هزینه در مرحله ساخت این پروژه ها ارائه خواهد شد

کلیدواژه ها

انحراف هزینه،پروژه ساختمانی،مرحله ساخت،معماری مدرن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.