ارزیابی و انتخاب بهینه مولدهای همزمان برق و گرما با در نظر گرفتن تغییرات قیمتیسوخت مصرفی در سالهای آتی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مهندسی ارزش و مدیریت هزینه
  • کد COI اختصاصی: VECONF02_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 621
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی گوهری

کارشناسی ارشد برق قدرت دانشگاه بوعلی سینا همدان

علیرضا حاتمی

دکتری برق قدرت، استادیار گروه برق دانشگاه بوعلی سینا همدان

چکیده

افزایش هزینههای تامین انرژی، محدود بودن منابع سوخت و مشکلات زیستمحیطی سبب توجه به بازدهتجهیزات مورد استفاده شده است. مولدهای همزمان گرما و برق ) CHP ( یکی از مولدهایی است که به علتبازده بالا در سالهای اخیر مورد توجه قرار گرفته است. یکی از پارامترهای موثر در برنامهریزی و ارزیابینصب یا عدم نصب مولدهای مذکور قیمت سوخت میباشد. از آنجایکه قیمت سوخت عمدهترین سهم را درهزینه تولید برق توسط CHP تشکیل میدهد بنابراین عدم ثبات قیمت سوخت میتواند بر روی توجیهاقتصادی طرح تاثیرگذار باشد. چنانچه قیمت سوخت به عنوان ورودی به سیستم CHP از بیثباتی برخوردارباشد سرمایهگذاران با خطر جدی در سرمایهگذاری مواجه خواهند شد. بنابراین نیازمند اطلاعات درست از اینداده مهم در برنامهریزیها میباشیم که در برنامهریزی بلند مدت در این مطالعه مورد توجه قرار میگیرد.در این مقاله به ارزیابی و تعیین ظرفیت CHP برای یک مکان با رفتار بار مشخص با ملاحظه و مدل کردنتغییرات قیمت سوخت مصرفی در سالهای اجرای برنامه پرداخته شده است. ارزیابی و انتخاب بهینهمجموعه تولید همزمان به کمک تابع هدف اقتصادی و با در نظر گرفتن آلودگی زیستمحیطی بررسی می-گردد. تابع هدف اقتصادی از روش ارزش خالص فعلی که به ارزیابی بازدهی سرمایهگذاری پروژه، در طولمدت زمان اجرای آن میپردازد، تشکیل شده است. در نهایت برنامه انتخاب بهینه تولید همزمان با ملاکاقتصادی ارزش خالص فعلی با در نظر گرفتن تغییرات قیمت سوخت در سالهای اجرای برنامه ارایه شدهاست. راهکاری که در این مقاله برای در نظر گرفتن عدم قطعیت قیمت سوخت در سالهای آینده بکار گرفتهشده است، پیشبینی قیمت سوخت در سالهای اجرای پروژه با استفاده از روش پیشبینی arima میباشد.در این مقاله راهکاری ارایه شده است که سرمایهگذار با اطمینان بیشتری تصمیم به بهرهبرداری و استفاده ازمولدهای همزمان نماید.

کلیدواژه ها

تولید همزمان برق و گرما، ملاک اقتصادی ارزش خالص فعلی، تغییرات قیمت سوخت، پیشبینی قیمت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.