مطالعه پارامتریک تطبیقی استاندارد 2800 با دستورالعمل بهسازی لرزه ای در خصوص قاب خمشی ویژه بتنی

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بین المللی مقاوم سازی
  • کد COI اختصاصی: INRC03_062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1845
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین حبشی زاده

دانشجوی دکتری سازه - دانشگاه صنعتی سهند تبریز

بهزاد رافضی

استادیار دانشکده عمران - دانشگاه صنعتی سهند تبریز

چکیده

در برآورد عملکرد لرزه ای سازه‌ها توجه عمده به میزان سرویس دهی و نیازی است که از آنها پس از وقوع زلزله های شدید مورد انتظار است، این سازه ها تا چه میزان تاب مقاومت در برابر نیروهای وارده را دارا می باشند و در صورت لزوم چه اندازه نیاز به کنترل طراحی یا تقویت و مرومت سازه دارند. طرح این سمائل مقدمه گردآوری آیین نامه های جدید طراحی بر اساس عملکرد سازه ها بوده است. از جمله می توان به دو آیین نامه معتبر ATC 40 ، Fema 273 اشاره کرد. در این مقاله سعی شده است مقایسه پارامتریک نیازهای طراحی در خصوص تلاش های به وجود آمده بین استاندارد 2800 ایران و دستورالعمل بهسازی لرزه ای (نشریه شماره 360) در مورد قاب های خمشی ویژه بتنی برای طراحی سطح عملکرد بی وقفه، مورد بررسی قرار گیرد. در این خصوص از روش غیرخطی استاتیکی که به تحلیل Pushover معروف است توسط نرم افزار Etabs استفاده شده است. همچنین برای تطبیق نتایج از طیف ویژه ساختگاه برای به دست آوردن نقطه عملکرد سازه و مقایسه آن با طیف استاندارد استفاده شده است. نتایج به دست آمده از این بررسی نشان دهنده افزایش نیروهای طراحی لرزه ای با استفاده از دستورالعمل بهسازی لرزه ای نسبت به استاندارد 2800 می باشد که این موضوع باعث بررسی بیشتر در خصوص طراحی اعضا با استفاده از نشریه 360 را نشان می دهد.

کلیدواژه ها

بهسازی لرزه ای، سطح عملکرد، تحلیل Pushover ، طیف طراحی، نقطه عملکرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.