آلیاژسازی سطحی منیزیم با فرآوری همزن اصطکاکی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سیزدهمین همایش علمی دانشجویی مهندسی مواد و متالورژی ایران
  • کد COI اختصاصی: SCMEMI13_111
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 643
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد ظهیری سبزوار

کارشناسی متالورژی و علم مواد، دانشگاه حکیم سبزواری

سیدمصطفی موسوی زاده

دکتری متالورژی و علم مواد، دانشگاه حکیم سبزواری

چکیده

فرآوری همزن اصطکاکی یک روش حالت جامد مهندسی سطح بوده و در این بررسی از آن برای آلیاژ سازی سطحی فلز منیزیم استفاده شده است. آلیاژسازی سطحی فلز منیزیم به دلیل دمای ذوب و تبخیر نسبتا پایین، امکان پاشش و ترکیدگی در دماهایبالا و افزایش اکسیداسیون سطحی با افزایش دما، با روش های ذوبی بسیار مشکل و در برخی موارد غیر قابل انجام می باشد. از طرف دیگر کار با پودر فلزات به عنوان آلیاژ ساز مشکلاتی نظیر آگلومره ی پودر و عدم واکنش مناسب را به دنبال دارد. لذا آلیاژسازی سطحی منیزیم با فرآوری همزن اصطکاکی و استفاده از سیم هایی از جنس عنصر آلیاژی مطلوب، به ترتیب، جهترفع مشکلات ناشی از روش های ذوبی و کار با پودر ابداع گردید. ابتدا در سطح فلز شیار هایی آماده و درون آن سیم ها جایگذاری شد و فرآوری از یک تا چهار پاس صورت گرفت. در این بررسی از سیم هایی از جنس آلومینیوم، به عنوان عنصرآلیاژی مطلوب منیزیم، جهت آلیاژسازی سطحی استفاده شد. مشاهده گردید که با افزایش پاس ها نرخ انحلال ماده ی آلیاژیافزایش یافته و در پاس سوم فرآوری انحلال کامل می گردد. همچنین با افزایش تعداد پاس ها خردایش ترکیبات بین فلزی تشکیل شده به دلیل واکنش بین آلومینیوم با منیزیم افزایش یافت. بیشترین میزان سختی در نمونه ی سه پاسه با مقدارHv 95 مشاهده شد.

کلیدواژه ها

فرآوری همزن اصطکاکی، منیزیم، آلومینیوم، ترکیبات بین فلزی، آلیاژ سازی سطحی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.