تولید وبررسی خصوصیات بیوسورفکتانت ها به وسیله میکروب ها وکاربرد آن درازدیاد برداشت نفت

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی پژوهش در مهندسی، علوم و تکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: RSTCONF03_154
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 402
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین احمدی

گروه مهندسی نفت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر

محمدرضا عادل زاده

گروه مهندسی نفت ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر ایران

رضا نصیر زاده

گروه مهندسی نفت ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر

چکیده

ازدیادبرداشت به وسیله میکروب ها MEOR به همه تکنیکهای ازدیاد برداشت که در آنها به نوعی از میکروارگانیسمها یا تولیدات آنها استفاده می شود اطلاق می گردد. یکی از روشهای ازدیاد برداشت ثالثیه بازیافت میکروبی است .میکروبها دارای انواع گوناگونی در طبیعت بوده و دارای فرم های متفاوت می باشند که اگر تحت دما و فشار مخزن قرار گیرند قادر به تولید محصولاتی (مواد شیمیایی و گازها ) هستند که می توانند به تولید بیشتر نفت کمک کنند.مهترین وجه تمایز روش میکروبی در مقایسه با سایر روشهای ازدیاد برداشت استفاده از یک موجود زنده به عنوان مهمترین عامل این فرآیند می باشد که این مطلب موجب محدودیتهایی در استفاده از این روش می گردد.در این مقاله سعی شده است که به بررسی فرآیند ازدیاد برداشت نفت به روش میکروبی وتاثیر عواملی همچون دماو PH وشوری بر عملکرد باکتری ها ومحصولات متابولیکی آن ها پرداخته شود.

کلیدواژه ها

؛ Surfactant ، MEOR ، اشرشیاکلی ، باسیلوس لیکنی فرمیس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.