ارزیابی اثر لایه های ژئوتکستایل بر بهبود برهم کنش خاک-ژئوگرید در رس مسلح شده با ژئوکامپوزیت

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی پژوهش در مهندسی، علوم و تکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: RSTCONF03_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 567
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدمهدی عابدی

دانشجوی کارشناسی ارشد خاک و پی، دانشکده عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد

محمدعلی ارجمند

استادیار دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی ایران، تهران

البرز حاجیان نیا

استادیار دانشکده مهندسی عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد

چکیده

قابلیت همه شیوههای تسلیح خاک بستگی به کیفیت مکانیسم انتفال تنشهای کششی در خاک دارد. بکارگیری مسلح کنندهها نیروی مقاومت را در توده خاک ازطریق تامین نیروی کششی افزایش، تغییرشکل های افقی را کاهش و متعاقباً پایداری کلی را در سازه های خاکی افزایش می دهد. اکثر پژوهش های اخیر محدود به خاک های درشت دانه بوده و تحقیقات اندکی در مورد امکان پذیری و مزایای استفاده از مسلح کننده در خاک های چسبنده انجام شده است. کما اینکه خاکهای ریزدانه و بخصوص رسی بدلیل اندرکنش پایین با سطح مسلح کننده وهچنین ماهیت شیمیایی و فیزیکی حساس نسبت به آب در اینگونه خاکها، اکثر طرحهای مسلح سازی و تثبیت، دارای عدم کارایی مناسب یا باعث برهم زدن سیستم تحکیم و زهکشی و همچنین ایجاد مشکلات زیست محیطی خواهند شد. لذا در این پژوهش بهبود مقاومت خاک رس مسلح شده با ژئوگرید در اثر تامین لایه های ژئوتکستایل در دو طرف مسلح کننده بوسبله آزمایش سه محوری مورد مطالعه وارزیابی قرار گرفته است. دراین آزمایشات اثر خصوصیات لایه های ژئوتکستایل بر تغییرات اندرکنش خاک-مسلح کننده و متعاقبا فاکتورهای مقامت برشی و تحکیمی بررسی و نتایج نشان داد که افزایش حجم واحد سطح و همچنین ضخامت و مقاومت برشی و تحکیمی بررسی و نتایج نشان داد که افزایش حجم واحد سطح و همچنین ضخامت و مقاومت کششی ژئوتکستایل تا حد مشخصی، سبب افزایش برهم کنش خاک-ژئوگرید شده و پس از آن افزایش عوامل فوق تاثیری بر بهبود شرایط سطح نخواهد داشت.

کلیدواژه ها

خاک مسلح، ژئوسنتتیک، تنش های کششی، تحکیم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.