مقایسه خواص مکانیکی و کارایی بتن الیافی ساخته شده با ضایعات سیم رابیتس با بتن الیافی فولادی کارخانه ای

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی پژوهش در مهندسی، علوم و تکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: RSTCONF03_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 561
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میلاد ذوالفقاری

دانشجوی کارشناسی ارشد راه و ترابری

صمد دیلمقانی

دکترای رشته ترابری و برنامه ریزی

چکیده

امروز با توجه به حجم بالای بتن مصرفى در سطح جهان و اهمیت این ماده ساختمانى، تلاشهای گستردهای در جهت رفع نواقص آن صورت میگیرد. ارائه پیشنهاد استفاده از الیاف در پیکره بتن سهم عمده اى در بهبود بخشیدن خواص ین ماده پرمصرف داشته است. اهمیت استفاده از الیاف بخصو برای بتنهای تحت بارهای دینامیکی و ارتعاشی مانند روسازی صلب راهها و فرودگاهها و.... بیشتر است. اهمیت این موضوع از آن جهت است که بتن مورد استفاده در روسازی تحت اثر بارهای دینامیکی و ترافیکی در معرض ترک خوردگی قرار میگیرد و چنانکه خواهیم دید استفاده از الیاف بیش از هر چیز قابلیت جذب انرژی بتن را بالا میبرد. استفاده از الیاف فولادى در بتن اولین بار در سال 1962 به ثبت رسید. انواا گوناگونی از الیاف در ترکیبات بتن مورد آزمایش قرارگرفت اولین استفاده از الیاف در جاذه ها و دال کف ساختمانها صورت گرفت. با توجه به اهمیت این موضوع در پژوهش حاضر ، کارایی الیاف فولادی کارخانه ای با ضایعات سیم رابیتس در بتن با درصدهای 1% ، 2% ، 3% ، 4%، 5% و 6% در اندازه 6 سانتی متری و بتا عمتآ آوری در آب در بازههای زمانی مختلف با توجه به استاندارد ACI544 آماده شده و مورد آزمایش قرار گرفتند . با مقایسه نتایج نمونه های کنترلی، پیشرفتهای قابل توجهی بدست آمدند. روند تغییرات مقاومتدر نمونه ها نشان می دهد که بشترین عدد مااومت در نمونه %3الیاف (مقاومت MP 60) اتفاق افتاده است یعنی روند صعودی کسب مقاومت حداکثری بطور منظم رخ نمیدهد در واقع در نمونهها حالت بهینه ای از درصد الیاف برای کسب حداکثر مقاومت به وجود آمده است. همچنین مشخص شد که مقاومت فشاری نمونه های دارای الیاف فوادی نسبت به ضایعات سیم رابیتس بهتر بوده است. مقادیر بهینه بدست آمده میتواند برای طراحان و پیمانکاران مفید باشد.

کلیدواژه ها

بتن الیافی، الیاف فولادی، وایعات سیم رابیتس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.