تاثیر تمرینات توپی (توپ جیم بال) بر کاهش رفتار کلیشه ای کودکان اختلال طیف اوتیسم با کارکرد بالا

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش ملی تحولات علوم ورزشی در حوزه سلامت، پیشگیری و قهرمانی
  • کد COI اختصاصی: PESSO01_217
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1740
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اقدس بابادی

کارشناسی ارشد رفتار حرکتی دانشگاه شیراز- استان فارس- شیراز- میدان ارم

زینب زینلی

کارشناسی ارشد رفتار حرکتی دانشگاه شیراز- استان فارس- شیراز- میدان ارم

خلیل کاکاوندی

کارشناس ارشد روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی دانشگاه شیراز- استان فارس- شیراز- میدان ارم.

غلامحسین ناظم زادگان

کارشناسی ارشد رفتار حرکتی دانشگاه شیراز- استان فارس- شیراز- میدان ارم

چکیده

بروز رفتارهای کلیشه ای، یکی از علائم اصلی تشخیص در فرد مبتلا به اختلال طیف اوتیسم است که باعث اختلال در زندگی روزمره می شود. این مطالعه به منظور اثربخشی تمرینات توپی بر کاهش رفتار کلیشه ای کودکان اختلال طیف اوتیسم انجام شد. در این مطالعه16کودک (پسر) مبتلا به اختلال طیف اوتیسم به روش نمونه گیری هدف مند انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه 8 ‏نفری آزمایش و کنترل قرار گرفتند. برنامه مداخله ای تمرینات توپی جیم بال به مدت 24 ‏جلسه ( 8 ‏هفته، هفته ای 3 ‏جلسه، هر جلسه 35 ‏دقیقه) برای گروه آزمایش اجرا شد، گروه کنترل هفته ای سه جلسه در فعالیت های کاردرمانی به مدتی مشابه با گروه آزمایش شرکت کردند. رفتارهای کلیشه ای با استفاده از مقیاس رتبه بندی گیلیام- ویرایش دوم (GARS-SE) ارزیابی و در پایان داده ها با استفاده از روش تحلیل کوواریانس تجزیه و تحلیل شد. آزمون آماری تحلیل کوواریانس نشان داد، تفاوت معناداری در نمرات پس آزمون گروه ‏های آزمایش و کنترل وجود دارد ( p = 0/0001 ‏). بنابر این، مداخله اثرگذار بوده ست. یافته ها حاکی از آن است که تمرینات توپی (توپ جیم بال) می تواند رفتار کلیشه ای کودکان (پسر) مبتلا به اختلال طیف اوتیسم با کارکرد بالا را تغییر دهد

کلیدواژه ها

تمرینات توپی، کودکان، رفتار کلیشه ای، اختلال های طیف اوتیسم، کارکرد بالا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.