تهیه و تدوین آزمونها و نورم امتحانی آمادگی جسمانی دانشجویان دختر دانشگاه پیام نور مرکز اهواز

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش ملی تحولات علوم ورزشی در حوزه سلامت، پیشگیری و قهرمانی
  • کد COI اختصاصی: PESSO01_157
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1934
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عاطفه کاظمی

مدرس مدعو، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه پیام نور، ایران

علی نقی غلامی

مربی، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه پیام نور، ایران

هاله حمیدپور

مدرس مدعو، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه پیام نور، ایران

سیده ناهید شتاب بوشهری

استاد یار دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

هدف از پژوهش حاضر تهیه و تدوین آزمونها و نورم امتحانی آمادگی جسمانی دانشجویان دختر دانشگاه پیام نور مرکز اهواز بود. ارزیابی از کلیه دانشجویان دختر غیرتربیت بدنی که در نیم سال اول سال تحصیلی 93-94 در مقطع کارشناسی مشغول به تحصیل و درس تربیت بدنی عمومی و ورزش را انتخاب نموده، شامل500 دانشجوی دختر، به عمل آمد. جمع آوری داده ها به شیوه آزمون پایانی و از طریق اجرای آزمون های آمادگی جسمانی جوانان ایفرد انجام شد. از آمار توصیفی، سطوح زیر منحنی طبیعی، نمرات z و رتبه های درصدی هنجار آزمونهای آمادگی جسمانی تدوین گردید. نتیجه نهایی این پژوهش تدوین نورم آمادگی جسمانی برای دانشجویان دختر میباشد که امکان ارزشیابی عینی و مؤثر از این آزمون ها را برای اساتید و مربیان تربیت بدنی فراهم میکند. نتایج نشان داد میانگین انعطافپذیری(35/44)، چابکی(12/24)، دراز و نشست(34/23)، توان(37/00)، دوی 540 متر(164/25)، دوی سرعت 36 متر(9/98)،و شاخص توده بدنی (23/54)، بود. همچنین بین شاخص توده بدنی و درصدچربی بدن با دوی سرعت 36 متر و چابکی ارتباط مثبت معناداروجود داشت. در مقایسه نتایج آزمون با آزمون های ایفرد فقط آزمون های سارجنت و دراز و نشست دارای برتری بودند. با توجه به فاصله رکوردهای ثبت شده در این آزمون ها، وضعیت آمادگی جسمانی دانشجویان دختر، مناسب به نظر نمیرسد و لذا تدوین برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت و افزایش تعداد جلسات واحد تربیت بدنی عمومی برای بالا بردن آمادگی جسمانی و حرکتی دانشجویان دانشگاه پیام نور ضرورت دارد

کلیدواژه ها

تربیت بدنی عمومی، تدوین نرم استاندارد، آمادگی جسمانی، ایفرد(AAPERD)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.