مقایسه تطبیقی قانون اساسی مشروطه با قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی حقوق و علوم جزا
  • کد COI اختصاصی: NCLJS01_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 9619
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خدیجه حسینی

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زاهدان، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، زاهدان، ایران

محمود بولاغ

عضو هیئت علمی گروه گروه حقوق،دانشکده حقوق و علوم سیاسی،دانشگاه آزاد اسلامی،زاهدان،ایران

حجت میری

دانشجوی دکتری حقوق جزا و جرمشناسی ، گروه حقوق،دانشکده حقوق و علوم سیاسی،دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات ،تهران،ایران

چکیده

ابتدا تحقیق خود را با این سوال آغاز می کنیم که آیا اساسا این مقایسه تطبیقی صحیح می باشد یا خیر؟در مقایسه دو واقعه باید سه نکته را مورد توجه قرار داد: الف)دوره زمانی یکسان. ب) حکومت یکسان (ایران و پاکستان هر دو دارای حکومت جمهوری اسلامی می باشند). ج)مقایسه از جهت نگارشی و ادبیات. الف)دوره زمانی یکسان. همانطوری که می دانیم قانون مشروطه در سال1285 نوشته شده است و قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در سال 1359 نوشته شده است و چیزی در حدود 80 سال اختلاف زمانی دارد تبعا نیازهای هر دوره زمانی متفاوت بوده است و نمی توان نیازهای هر دوره را به دوره های دیگر تعمیم داد. ب)حکومت یکسان: در مقایسه دو کشور نوع حکومت آن کشور از اهمیت بالایی برخوردار است ، قانون اساسی دوران مشروطه بر اساس سلطنت و حکومت موروثی بوده است اما قانون اساسی ج .ا.ا بر پایه نظام دینی ، اعتقادی و مذهبی و جمهوری می باشد پس شاید مقایسه ی حکومت ج .ا.ا. با کشور پاکستان که مثل ایران ج.ا. می باشد یک مثال خوب باشد.ج)مقایسه از جهت نگارشی و ادبیات. ادبیات و گارش امروزه جهان تغییر یافته است به عنوان مثال در گذشته به کشورهای در حال توسعه کشورهای جهان سوم گفته می شود اما امروزه از واژه لطیف تر کشورهای در حال توسعه استفاده می شود و یا به افراد با رنگ پوستهای مختلف رنگین پوست گفته می شود و پس بطور خلاصه می توان گفت مهم ترین تفاوت ق.ا.ج.ا و قانون مشروطه نظام اعتقادی و حکومتی اسلامی می باشد. حال برای روشن شدن کل بحث کمی به تاریخچه قانون اساسی اشاره می کنیم.

کلیدواژه ها

قانون اساسی ، مشروطه ، جمهوری اسلامی ایران ، مقایسه تطبیقی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.