تجویزات نهادی مرتبط با پیاده سازی طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی در محدوده مطالعاتی رفسنجان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنگره ملی آبیاری و زهکشی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCIID02_169
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 579
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا فرزانه

دانشجو دکتری مهندسی منابع آب دانشگاه تربیت مدرس

علی باقری

استادیار گروه مهندسی آب دانشگاه تربیت مدرس

فرشاد مؤمنی

دانشیار گروه اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی

چکیده

بهره برداری ناپایدار از منابع آب زیرزمینی یکی از معضلات اصلی مرتبط با ساختار حکمرانی آب زیرزمینی کشور بشمارمی رود تا جایی که روند روزافزون افت سطح ایستابی و تعداد دشت های ممنوعه باوجود سابقه طولانی سیاست گذاری ،برنامه ریزی، قانون گااری و تلاش ساختار اجرایی کشور در زمینه حل این مشکل به عنوان یکی از چالش های مهم مطرحمی باشد. در این تحقیق با بهره گیری از یک رویکرد تلفیقی مبتنی بر روش تحقیق کمی و کیفی، سعی خواهد شد تا با نقدرویکرد حاک بر طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی، راهکاری جایگزین جهت حفاظت از منابع آب زیرزمینیمحدوده رفسنجان ارا یه گردد. نتایج حاکی از تمرکز طرح احیا و تعادل بخشی بر حکمرانی متمرکز می باشد.درصورتی که منابع بین المللی در مقابل این رویکرد، مبانی حکمرانی محلی را مطرح می سازد. این رویکرد جایگزین درمحدوده رفسنجان ابعاد مرتبط با اثربخشی اکولوژیکی، پذیرش اجتماعی، پذیرش سازمانی و یادگیری در قبالراه حل های مرتبط با احیا و تعادل بخشی از منابع آب زیرزمینی را بر مبنای حکمرانی محلی پیشنهاد می دهد.

کلیدواژه ها

منابع آب زیرزمینی، رفسنجان، طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.