ارزیابی روشهای مختلف منحنی سنجه در برآورد بار رسوب معلق رودخانه (مطالعه موردی: رودخانه هراز، ایستگاه کرهسنگ)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنگره ملی آبیاری و زهکشی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCIID02_070
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 468
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حدیثه شیرده

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی آب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

علیرضا عمادی

دانشیار گروه مهندسی آب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده

رسوب یکی از بزرگترین مشکلات بهرهبرداری از منابع آب سطحی می باشد. از روشهای رایج برای برآورد بار معلقرودخانه ها استفاده از روشهای برونیابی یا روشهای منحنی سنجه است. در این پژوهش با برقراری رابطه رگرسیونی بین داده هایدبی جریان و دبی رسوب و شبیه سازی آن بر اساس روشهای USBR و FAO، منحنی های سنجه رسوب ایستگاه کره سنگ دررودخانه هراز مورد مطالعه قرار گرفت. به منظور تعیین مناسب ترین مدل، شاخص های آماری حداقل میانگین مربعات خطا و ضریبتبیین استفاده شد. همچنین مقادیر بار رسوب معلق درازمدت سالانه با تلفیق مدل های پیشنهادی و روش های دبی جریان نظیر منحنی تداوم جریان دبی متوسط روزانه و دبی متوسط ماهانه برآورد شد. نتایج نشان داد تلفیق مدل حد وسط دسته ها با روش USBR با دبی متوسط روزانه مدل مناسب می باشد.

کلیدواژه ها

بار معلق، منحنی سنجه رسوب، مدل آماری، رودخانه هراز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.