بررسی وضعیت منابع آب زیرزمینی دشت های حوضه آبریز بختگان - مهارلو

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنگره ملی آبیاری و زهکشی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCIID02_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1161
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سپیده هدایت

دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد رشته کشاورزی گرایش مدیریت منابع آب، دانشکده علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز

حیدر زارعی

استادیار گروه هیدرولوژی و منابع آب، دانشکده علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز

فریدون رادمنش

دانشیار گروه هیدرولوژی و منابع آب، دانشکده علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز

امیر سلطانی محمدی

استادیارگروه آبیاری و زهکشی، دانشکده علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

در حوضه آبریز بختگان-مهارلو با توجه به محدودیت منابع آب سطحی، میزان برداشت از منابع آب زیرزمینی بیش از حدمجاز بوده و این میزان تاثیر چشمگیری بر منابع آب سطحی نیز داشته است به طوریکه حفر چاه های متعدد در مجاورت رودخانه کرمنجر به خشک شدن این رودخانه شده است. دسترسی و بهره برداری آسان از منابع آبهای زیرزمینی باعث افزایش قابل ملاحظهمیزان برداشت از این منابع در سالهای اخیر شده و در بعضی از مناطق، میزان برداشت بیشتر از پتانسیل تغذیه آبخوان بوده که ادامهاین روند خطر نابودی غیرقابل بازگشت منابع آب زیرزمینی را در پی خواهد داشت. بنابراین در این تحقیق با بررسی هیدروگراف-های معرف 19 دشت از دشت های حوضه آبریز مربوطه که دارای 12 سال آمار (93-81) بودند، وضعیت منابع آب زیرزمینی این حوضه مورد بررسی قرار گرفت و نتایج هیدروگراف معرف آبخوان ها که بر اساس اندازه گیری ماهانه 458 حلقه چاه مشاهده ای ترسیم گردیده است نشان داد که دشت های ارسنجان، کوار- مهارلو، سیدان-فاروق، سعادت آباد و قره باغ به ترتیب با 2، 1/68، 1/19، 1/04 و 1/02 متر بیشترین افت سالانه سطح آب زیرزمینی را دارا بودند.

کلیدواژه ها

هیدروگراف معرف، آب زیرزمینی، حوضه آبریز، بختگان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.