عوامل مؤثر بر جهانی شدن مصرف موسیقی جوانان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی رسانه، ارتباطات و آموزش های شهروندی
  • کد COI اختصاصی: MCCE01_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1206
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا عجمی

کارشناا ارشد جامعه شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ‘ گرمسار

لادن بهدادمنش

پژوهشگر مرکز پژوهش های اجتماعی کندوکاو

چکیده

این پژوهش به دنبال پیمایش سهم برخی عوامل اجتماعی و فرهنگی در گرایش جوانان به انواع موسیقی می باشد که در سال 1392 در بین200 نفر از جوانان دبیرستانی در شهر تهران انجام گرفته است. یافتهها نشان میدهد اغلب جوانان(بیشتر از70درصد) از متوسط به بالا علاقمند برای گوش دادن به موسیقی(مدرن) پاپ داخلی و خارجی هستند.حدود 33 درصد از جوانان از متوسط به بالا به موسیقی سنتی گرایش داشتند.بوردیو سرمایه فرهنگی را با گرایش به نوع مصرف موسیقی در ارتباط می داند. پارسونز خرده نظام خانواده و دین وهمچنین وبلن و مارکس پایگاه اقتصادی و اجتماعی را با گرایش به نوع مصرف موسیقی در ارتباط قرار می دهند. نتایج نحقیق ابعادی از نظریه های مطرح شده را تایید می کنند. بر اساس یافته ها،جوانانی که خانواده ی کاراتری دارند تمایل بیشتری به مصرف موسیقی سنتی از خود نشان دادند.نتایج تحلیل مسیر و رگرسیون چندمتغیره نشان می دهد، بیشترین سهم تاثیرگذاری در گرایش جوانان به مصرف موسیقی را متغیر سرمایه فرهنگی با مقدار بتای 204,0 به خود اختصاص داده است.همچنین سرمایه فرهنگی ب ا مقدار بتای246,0 در میزان گرایش جوانان به مصرف موسیقی سنتی بیشترین نقش را ایفا کرده است. پایگاه اقتصادی اجتماعی جوانان نیز تاثیر مستقیم و منفی با مقدار بتای 106/0 -بر گرایش جوانان به مصرف موسیقی داشته است. متغیر کارآیی خانواده و متغیر دینداری بر گرایش جوانان به مصرف موسیقی تأثیر غیرمستقیم داشته اند.

کلیدواژه ها

مصرف موسیقی، پایگاه اقتصادیاجتماعی، سرمایه فرهنگی، کارآیی خانواده، دینداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.