طراحی لوله های آبده سیستم های آبیاری بارانی در مدل Sprinkler Mod: الف. طراحی لوله های آبده با آبپاش ثابت

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مدیریت شبکه های آبیاری و زهکشی
  • کد COI اختصاصی: IDNC01_171
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3510
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا شاه محمدی

دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته آبیاری و زهکشی دانشگاه تربیت مدرس

مجید میرلطیفی

استادیار گروه آبیاری و زهکشی دانشگاه تربیت مدرس

کوروش محمدی

استادیار گروه آبیاری و زهکشی دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

مدل Sprinkler Mod برای طراحی و شبیه سازی هیدرولیکی سیستم های آبیاری بارانی تهیه گردید. SprinklerMod قادر به طراحی هر دو نوع لول ههای آبده شامل لول ههای آبده با آبپا شهای ثابت و با آبپاش متحرک است و نتایج حاصل از شبیه سازی را به صورت جدول و یا نمودار بر روی صفحة مانیتور نمایش میدهد. در لوله های آبده با آبپاشهای ثابت (مانند لوله های آبده سیستم وی لمو) آبپاش ها در فواصل مساوی و به طور همزمان آبیاری مینمایند. در این مقاله به نحوة شبیه سازی توزیع فشار و دبی در طول لوله های آبده در این مدل پرداخته می شود. این نرم افزار توانایی طراحی لوله های آبده با آبپاشهای ثابت را با یک و یا دو قطر مختلف همراه با شیب طولی یکنواخت و یا غیر یکنواخت را دارا میباشد. شبیه سازی لولة آبده به گونه ای صورت می گیرد که میانگین دبی آبپا شها برابر با دبی متوسط کارکرد تعیین شده توسط کاربر، گردد. برنامه نویسی در محیط برنامه نویسی ویژوال بیسیک ۶ صورت پذیرفت. با شبیه سازی هیدرولیکی لوله های آبده مقادیر فشار و دبی هر یک از آبپاش ها و فشار و دبی ورودی مورد نیاز لولة آبده همراه با مقادیر درصد تغییرات فشار و ضریب یکنواختی کریستیا نسن دبی های آبپاش ها محاسبه می شود. برای ارزیابی مدل، نتایج حاصل از شبیه سازی چند نمونه لولة آبده با نتایج طراحی کلاسیک (طراحی با محاسبات دستی) مورد مقایسه قرار گرفت. میانگین قدرمطلق درصد اختلاف نتایج محاسبة فشار مورد نیاز در ابتدای لوله های آبده با شی بهای مختلف در حالت طراحی با یک و دو قطر مختلف به ترتیب 0/3 و 0/7 درصد بدست آمد. ضمن اینکه هیچ اختلافی در انتخاب قطر لولة آبده با هر یک از دو روش مشاهده نگردید.

کلیدواژه ها

آبیاری بارانی ، Sprinkler Mod ، لوله آبده با آبپاش های ثابت ، شبیه سازی هیدرولیکی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.