ارتباط بین مکانیزم های حاکمیت شرکتی و مدیریت واقعی سود در مراحل چرخه عمر

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MANAGECONF01_230
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 642
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمهدی رضوی خسروشاهی

دانشکده حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسکو، ایران

وحید تقی زاده خانقاه

دانشکده حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، ایران

محسن اکبری خسروشاهی

دانشکده حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، ایران

چکیده

به علت افزایش عدم تقارن اطلاعاتی و مشکلات نمایندگی بین مدیران و سهامداران، نقش مکانیزم های حاکمیت شرکتی بیش از پیش اهمیت یافته است. از آنجا که افزایش عدم تقارن اطلاعاتی و مشکلات نمایندگی، پیامدهایی همچوندستکاری فعالیت های واقعی را در پی دارد و با توجه به این که میزان عدم تقارن اطلاعاتی و مشکلات نمایندگی در طول چرخه عمر شرکت متفاوت است، از این رو پژوهش حاضر برآن است تا به بررسی ارتباط بین مکانیزم های حاکمیتشرکتی و مدیریت واقعی سود در مراحل چرخه عمر شرکت بپردازد. برای دستیابی به اهداف پژوهش تعداد 110 شرکت با روش نمونه گیری حذفی به عنوان نمونه پژوهش برای دوره زمانی 1386 - 1391 انتخاب گردید. برای حاکمیت شرکتی از مکانیزم های استقلال هیئت مدیره و تمرکز مالکیت استفاده شد. همچنین جهت اندازه گیری مدیریت واقعی سود از مدلروی چادهری ) 2006 ( استفاده گردید. شرکت های مورد بررسی طبق الگوی پارک و چن ) 2006 ( به مراحل رشد، بلوغ و افول تقسیم شدند. نتایج پژوهش نشان می دهد که در کل بین مکانیزم های حاکمیت شرکتی و مدیریت واقعی سود ارتباط منفی و معنی داری در مراحل رشد، بلوغ و افول وجود دارد. بدین معنی که با بهبود حاکمیت شرکتی میزان دستکاری در فعالیت های واقعی کاهش می یابد

کلیدواژه ها

استقلال هیئت مدیره، تمرکز مالکیت، جریان های نقد عملیاتی غیرعادی، هزینه های اختیاری غیرعادی، اضافه تولید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.