ارزیابی تاثیرات بکارگیری رویکرد هزینه یابی فرامتغیر بر سود عملیاتی در شرکت های منتخب پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MANAGECONF01_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1427
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجاهد رخشان

فوق لیسانس حسابداری ، کارشناس مالی

مهران جهاندوست مرغوب

فوق لیسانس حسابداری ، کارشناس مالی

مرتضی خلیل ارجمندی

فوق لیسانس علوم اقتصادی ، کارشناس مالی

رامین محمودیان زاده

فوق لیسانس مدیریت بازرگانی گرایش مدیریت مالی ، کارشناس مالی

چکیده

هدف اصلی این مقاله ارزیابی تاثیرات بکارگیری روش هزینه یابی فرا متغیر بر سود یا زیان عملیاتی واحد تجاری با توجه به سطوح مختلف فعالیت )میزان تولید و فروش( است. روش های هزینه یابی جذبی و متغیر نیز در این پژوهش مورد بررسی و ارزیابی قرارگرفته اند و در فرضیه های تدوین شده به نوعی مقایسه بین سود یا زیان عملیاتی حاصل از بکارگیری روش های فرامتغیر، جذبی ومتغیر مد نظر می باشد . شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران جامعه آماری این تحقیق را تشکیل می دهند و نمونه های مورد بررسی شرکت های ایران تایر، فنرسازی زر و صنایع لاستیکی سهند می باشند. دوره مورد تحقیق یک دوره زمانیچهار ساله بر اساس صورت های مالی جداگانه ی شرکت های ایران تایر، فنرسازی زر و صنایع لاستیکی سهند از سال 1387 تا سال 1390 می باشد. نهایتاً نتایج نشان می دهد که هنگامی که میزان تولید از میزان فروش فزونی می یابد رویکرد جذبی بیشترین و رویکرد فرامتغیر کم ترین سود یا زیان عملیاتی را نشان می دهد و همچنین هنگامی که فروش از تولید فزونی می یابدرویکرد فرا متغیر بیشترین و رویکرد جذبی کم ترین سود یا زیان عملیاتی را نشان می دهد زیرا رویکرد فرامتغیر تأکید بیشتری به روی فروش دارد. در تمامی حالات نیز سود یا زیان عملیاتی رویکرد متغیر بین دو رویکرد جذبی و فرامتغیر قرار می گیرد.

کلیدواژه ها

هزینه یابی فرامتغیر، جذبی و متغیر، سود یا زیان عملیاتی ، تولید و فروش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.