مکان یابی محلهای مناسب جهت تغذیه مصنوعی آب زیرزمینی ازطریق سامانه اطلاعات جغرافیایی و سنجش ازدورRS & GIS منطقه موردمطالعه دشت امیرآبادکامیاران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی هیدرولوژی مناطق نیمه خشک
  • کد COI اختصاصی: KSAHC02_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 513
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا مجردی

استادیاردانشکده کشاورزی و منابع طبیعی گروه آبخیزداری دانشگاه آزاد اسلامی واحدسنندج ایران

شلیر کاتورانی

کارشناس پژوهش جهاددانشگاهی واحدکردستان

چکیده

تغذیه مصنوعی عبارت است از واردکردن آب به یک سازند نفوذپذیر باهدف تغذیه سفره آب زیرزمینی، موفقیت یک پروژه تغذیه مصنوعی تابع معیارهای طراحی و نگهداری میباشد. اولین گام در این زمینه، یافتن آبخوان مناسب میباشد. هدف کلی این پژوهش مکانیابی محلهای مناسب جهت تغذیه مصنوعی آبهای زیرزمینی با استفاده از امکانات سامانه اطلاعات جغرافیایی در دشت امیرآباد کامیاران میباشد . هدف ویژه در این پژوهش بررسی نقش وتاثیر هر یک از پارامترهای موردبررسی در مکانیابی محلهای مناسب جهت تغذیه مصنوعی آبهای زیرزمینی و مدلسازی با استفاده از یکی از روشهای موجود تلفیق نقشه شامل مدل منطق بولین ( Model Logic Boolean (، مدل همپوشانی ( شاخص Model Overlay Index( ، مدل منطق فازی ( Model Logic Fuzzy یا) روش سلسلهمراتب ( ی AHP (جهت تعیین دقیق ضرایب تأثیر پارامترهای موردبررسی بر روی مکانیابی محلهای مناسب جهت تغذیه مصنوعی آبهای زیرزمینی میباشد. در این پژوهش پارامترهایی برای مکانیابی تغذیه مصنوعی دشت امیرآباد کامیاران در نظر گرفته شد که شامل کاربری اراضی، زمینشناسی، شیب، ارتفاع، توپوگرافی، آبراههها، منابع آبی، اطلاعات اقلیمی، موقعیت گسلها در منطقه موردمطالعه میباشد . هریک از پارامترها بهصورت لایه یا نقشه اطلاعاتی تهیه گردید، با استفاده از روش Boolean مناطقی که برای تغذیه مصنوعی دشت امیرآباد کامیاران مناسب میباشد باارزش عددی یک و مناطقی که در تغذیه مصنوعی مورداستفاده نمیباشد باارزش عددی صفر مشخص گردید، بدین ترتیب هر لایه بهصورت یک فایل Boolean تبدیل گردید و نقشه نهایی به این روش آماده سازی شد. در روش سلسله مراتبی، ابتدا لایه ها باتوجه به میزان تاثیر و نظر کارشناسان وزن دهی گردید و با استفاده ا ز تابع Calculator Raster لایه ها هم پوشانی و تلفیق شدند. در این مرحله با ضرب وزن بهدستآمده در لایه رستری مربوطه لایهها با یکدیگر تلفیق شدند و نقشه پهنهبندی مناطق مناسب برای تغذیه مصنوعی به دست آمد که 7 محدوده ازلحاظ امکان اجرای طرحهای تغذیه مصنوعی در وضعیت مناسب و 6 محدوده با وضعیت متوسط و 6 محدوده با وضعیت نامناسب در دشت امیرآباد کامیاران شناسایی شد.

کلیدواژه ها

تغذیه مصنوعی ، بولیین ، تحلیل سلسله مراتبی ، دشت امیر آباد ، GIS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.