بررسی اولویتهای تحقیقاتی در بخش گوسفند و بز (از دیدگاه کارشناسان و بهره برداران)

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: دومین سمینار پژوهشی گوسفند و بز کشور
  • کد COI اختصاصی: SHEEP02_081
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1356
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل عباسی

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور

علی جوانروح

کارشناسی ارشد بخش بیوتکنولوژی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور

عبدالرسول علامه

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور

عباسعلی سندگل

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور

چکیده

در این تحقیق با توجه به ساختار بخشهای تحقیقاتی، اجرایی و تولیدی کشور در زمینه پرورش گوسفند و بز ، دو نوع پرسشنامه با عناوین پرسشنامه بهره بردار ان وپرسشنامه کارشناسان طراحی شد و این پرسشنامه ها توسط تولیدکنندگان ( بهره برداران ) و محققان و مروجان (کارشناسان ) تکمیل گردید. در این تحقیق تعداد 84 پرسشنامه شامل: 59 پرسشنامه بهره برداران و 25 پرسشنامه کارشناسان در مناطق پرورش گوسفند و بز کشور تکمیل گرد ید. اطلاعات بدست آمده بر اساس فراوانی مشکلات و راه حلهای ارائه شده طبقه بندی و بر این اساس اولویت های تحقیقاتی گوسفند و بز از دید افراد فوق تعیین گردید . نتایج حاصله از دید کارشناسان نشان داد که : کمبود علوفه و عدم استفاده از جیره های متوازن ، عدم آگاهی د امداران به اصول صحیح پرورش، پایین بودن بازده گله های روستایی و عشایری در واحدها و عدم ثبات بازار فروش دام، پشم، پوست و کرک به ترتیب با 21 ، 12/6 ، 11/2 و 10 درصد، چهار مشکل عمده از مجموع 19 مشکل مطرح شده در این بخش می باشد . در این بررسی بهره برداران نیز ا هم مشکلات موجود در این بخش را : کمبود و گرانی علوفه، ضعف مالی دامداران و عدم حمایت دولت در دادن تسهیلات بانکی، مراتع فقیر و عدم واگذاری آن به دامداران و کمبود و گرانی دارو و نبود دامپزشک به ترتیب با 24 ، 16 ، 14/8 و 10/7 درصد ، چهار مشکل عمده از مجموع 18 مشک ل عنوان شده موجود در این بخش اعلام نمودند . نتایج این تحقیق نشان داد که اگرچه تا حدی بین مشکلات عنوان شده در بین تولیدکنندگان و کارشناسان توافق وجود دارد ولی، نیازسنجی واقعی از مشکلات این بخش توسط دستگاههای اجرایی و تحقیقاتی صورت نمی گیرد و احتمالا به همین دلیل انتقال نتایج تحقیقات در این بخش با دشواریهای زیادی همراه میباشد.

کلیدواژه ها

اولویتهای تحقیقاتی، گوسفند، بز، بهره برداران ، کارشناسان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.