بررسی تطبیقی و ارزیابی متدولوژیهای چابک توسعه سیستم های اطلاعاتی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی سیستم های اطلاعاتی
  • کد COI اختصاصی: INSYS02_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1061
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشید شهرکی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه تهران تهران ایران

جلاال سرآبادانی

دانشجوی کارشناسی ارشد,مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه تهران تهران ایران

زهره امینی سردشت

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه تهران تهران ایران

فرشاد صفری

دانشجوی کارشناسی ارشد,مدیریت فناوری اطلاعات.دانشگاه تهران تهران ایران

چکیده

متدولوژی توسعه سیستم های اطلاعاتی چارچوبی است که برای طرح ریزی سازماندهی و کنترل فرآیند توسعه سیستم به کار می رود.شناخت و تسلط بر متدولوژی ها توانمندی مهمی برای مدیران و اعضای تیم پروژه توسعه سیستم اطلاعاتی در فضای پرتلاطم کسب و کارهای امروزی محسوب می شود.چرا که مدیریت این پروژه ها با توجه به اندازه و پیچیدگی نیازمند رویکرد و ابزارهای متفاوتی است.امروزه فعالیت های تجاری با سرعت بالایی تغییر پیدا می کنند و خواسته های پیچیده آنها که راه حل نرم افزاری دارند,افزایش یافته است.این موضوع موجب گردیده تا روش های سنتی پاسخ گو نباشند.به همین دلیل در چند سال اخیر نسل جدیدی از متدولوژی های تولید و توسعه سیستم های اطلاعاتی تحت عنوان چابک پا به عرصه نهاده اند و با اقبال عمومی بسیار خوبی مواجه شده اند. در این مقاله ضمن تشریح کامل و بررسی تطبیقی شش متدولوژی اصلی چابک-اکس پی,اف دی دی,دی اس دی ام ,اسکرام,کریستال و ای اس دی و بیان مزایا و معایب هر کدام از آنها به ارائه روشی در جهت ارزیابی میزان چابکی و اثر بخشی این متدولوژی از سه جنبه پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

متدولوژی توسعه سیستم های اطلاعاتی ارزیابی متدولوژی اکس پی(XP)متدولوژی اف دی دی (FDD),متدولوژی دی اس دی ام (DSDM)متدولوژی اسکرام (Scrum),متدولوژی کریستال (Crystal),متدولوژی ای اس دی (ASD)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.