تاثیرتجارب مدیریت کیفیت استاندارد ISO9001-2008 و مدل EFQM برفرآیند خلق دانش: مطالعه موردشرکت خودروسازی سایپا

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس مدیریت دانش
  • کد COI اختصاصی: IKMC06_551
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 569
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعباس کاظمی

دانشگاه آزاد اسلامی واحدعلوم و تحقیقات دماوند

سجاد شکوهیار

دانشگاه صنعتی امیرکبیر

عباس قربانی

شرکت خودروسازی سایپا

چکیده

خلق دانش به عنوان یکی از اقدامات اصلی سازمانها در گام نهادن به عرصه رقابت جهانی و رویارویی با چالشهای جدید کسب و کار است. بنابراین برای هدفمند نمودن خلق دانش به عنوان یک مزیت رقابتی، تعیین و مطالعه عوامل موثر بر فرآیند خلق دانش در سازمانها امری ضروری است. همچنین مدیریت کیفیت در جهت مزایای رقابتی در سازمانها گام برمی دارد لذا یکی از عواملی که می تواند در موفقیت فرآیند خلق دانش تاثیر گذار باشد، سیستم های مدیریت کیفیت مانند ISO9001 و مدلهای تعالی سازمانی از جمله EFQM می باشند و با توجه به این که اغلب سازمانها استقرار اینها را در کارنامه عملی خود دارند بنابراین در این تحقیق تاثیر تجارب مدیریت کیفیت (استاندارد ISO9001-2008 و مدل EFQM) بر فرآیند خلق دانش در شرکت خودروسازی سایپا بررسی می گردد. اصلی ترین پرسش پژوهش حاضر این است که آیا تجارب مدیریت کیفیت (استاندارد 2008-ISO9001 و مدل EFQM) بر فرآیند خلق دانش در شرکت خودروسازی سایپا تأثیر دارد؟ ابتدا با بهره گیری از تعاریف مدیریت کیفیت، استانداد 2008-ISO9001 و مدل تعالی سازمانی EFQM تشریح می گردد ، سپس ارتباط بین مدیریت کیفیت و مدیریت دانش مورد بررسی قرار می گیرد، در ادامه تاثیر تجارب مدیریت کیفیت (استاندارد 2008-ISO9001 و مدل EFQM) بر فرآیند خلق دانش مورد بررسی قرار گرفته و در نهایت با انجام یک مطالعه موردی اقدام به بررسی تاثیر تجارب مدیریت کیفیت (استاندارد 2008-ISO9001 و مدل EFQM) بر فرآیند خلق دانش در شرکت خودروسازی سایپا می پردازیم. جامعه آماری ۱۵۰ نفری تحقیق را مدیران، روسا و کارشناسان شرکت خودرو سازی سایپا که در زمینه سیستمهای مدیریت کیفیت فعالیت دارند تشکیل می دهد. نمونه ۱۰۸تایی از روش نمونه گیری تصادفی ساده و جهت تعیین حجم نمونه نیز از فرمول کوکران استفاده شده است. از نمونه انتخابی ۹۱ پرسشنامه برگشت داده شد. روایی پرسشنامه براساس نظر خبرگان مورد سنجش قرار گرفت و همچنین آلفای کرونباخ جهت سنجش پایایی آن ۰/۹۵۶۵ محاسبه شد

کلیدواژه ها

استانداردISO 9001-2008،مدل تعالی سازمانی EFQM،فرآیندخلق دانش،شرکت خودروسازی سایپا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.