بررسی نقش متقابل حافظه ی احساسی سازمانی بر خلق دانش و نوآوری در سازمان ها

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس مدیریت دانش
  • کد COI اختصاصی: IKMC06_201
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 459
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریبرز رحیم نیا

حنظله زینوندلرستانی

علی یاراحمدی

چکیده

امروزه شرکت ها به دانش تولید شده و موجود در سازمان به عنوان یک سرمایه اصلی نگریسته و سعی در جمع آوری و نگهداشت این دانش دارند. از این رو، حافظه ی سازمانی به عنوان یکی از ابزارهای اجرای مدیریت دانش، توجه پژوهش گران زیادی از رشته های مختلف را به خود جذب نمود. در این میان، ماهیت حافظه سازمانی که شامل حافظه ی رویه ای و اظهاری می باشد، در ادبیات مدیریت به عنوان یک موضوع مطالعاتی جذاب و جالب، تحقیقات زیادی را به خود جلب نمود. با این وجود، ماهیت و جنبه ی احساسی حافظه ی سازمانی و تأثیر آن بر نوآوری سازمانی، موضوعی است که پژوهش های اندکی در ادبیات مدیریت به آنپرداخته اند. بر این اساس، این مطالعه با بررسی ادبیات مختلف پیرامون حافظه ی سازمانی و احساسات سعی بر آن دارد تا نشان دهد که چگونه حافظه ی احساسی سازمان ها بر فعالیت ها و رویه های سازمانی تأثیرگذار بوده و مدیریت می بایست برای نوآوری بیشتر در سازمان خود توجه ویژه ای به تجربیات احساسی گذشته سازمان ها نماید. این مطالعه از طریق شناسایی مفهوم حافظه یاحساسی و فرآیندهای آن و ارائه مدلی از روابط میان حافظه ی اظهاری و رویه ای و احساسی بر نوآوری در سازمان، زمینه ی مناسبی را جهت مطالعات بیشتر در این زمینه فراهم می آورد. به طور خاص، این مطالعه بینش های جدیدی را در ادبیات، پیرامون زندگی احساسی سازمان ها فراهم می آورد و از طریق ایجاد مفهوم حافظه ی احساسی به عنوان یک پدیده ی سازمانی چندوجهی،ابزار مناسبی را برای ادراک و تئوریزه کردن احساس در سازمان ها خلق می نماید و با فراهم آوردن یک چارچوب مفهومی نشان می دهد که چگونه حافظه ی احساسی می تواند بر خلق دانش جدید و همچنین نوآوری در سازمان ها تأثیرگذار باشد

کلیدواژه ها

حافظه ی سازمانی، حافظه ی احساسی سازمانی، مدیریت دانش، نوآوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.