ارائه مدلی برای تعیین عوامل اثرگذار بر اشتراک گذاری دانش در فرایندهای مشارکتی: مطالعه موردی گروه مپنا
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: ششمین کنفرانس مدیریت دانش
- کد COI اختصاصی: IKMC06_161
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 658
نویسندگان
دانشگاه تربیت مدرس
دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
در یک فرآیند مشارکتی چندین سازمان مستقل به منظور حصول یک هدف مشخص بایکدیگر به همکاری پرداخته و هر یک مسئول اجرای بخشی از فرآیند مربوطه می باشند. ازآنجا که اجرای فرآیند از طریق گردش اطلاعات و دانش بین سازمان ها میسر می شود، تسهیل در انتقال دانش بین سازمانی به عنوان روشی برای بهبود عملکرد این نوع فرآیندها پیشنهاد شده است. ایجاد این تسهیلات بدون شناخت موانع موجود در برابر آن ممکن نخواهد بود. در این تحقیق با استفاده از ادبیات موجود در زمینه اشتراک گذاری دانش بین سازمانی و همچنین اجرای یک مطالعه موردی در خصوص یک فرآیند مشارکتی در گروهمپنا، سعی در شناخت موانع انتقال دانش بین سازمان ها در یک فرایند مشارکتی شده است. اطلاعات مورد نیاز با استفاده از روش مصاحبه نیمه ساختاریافته جمع آوری شده وعوامل گردآوری شده از ادبیات موضوع تبیین و تشریح شده است؛ در نهایت یافته هایتحقیق در قالب یک مدل ساختاری نمایش داده شده است. بر اساس یافته های تحقیق مدیریت راهبردی سازمان، قابلیت جذب دانش، طبیعت دانش، شباهت بین فردی و سازمانی، ریسک و نبود اعتماد، تفاوت درسطح قدرت سازمان ها و ابزارهای تکنیکال به عنوان عوامل اثرگذار بر اشتراک گذاری دانش در فرایندهای مشارکتی مشخص شده اند.کلیدواژه ها
دانش، مدیریت دانش، اشتراک گذاری دانش، فرایندهای مشارکتیمقالات مرتبط جدید
- کارآفرینی در کتابخانه های عمومی با راه اندازی خدمات مشاوره اطلاعاتی و مشاوره خوانندگان
- متاورس: مباحثی از فرصت های حرفه ای و مشاغل در گستره فناوری نوین
- بررسی معماری و بلوغ کسب و کار رایانش ابری بر مبنای مدیریت امنیت اطلاعات در علم اطلاع شناسی (مطالعه موردی شرکت های دانش بنیان پارک فناوری ارتباطات و اطلاعات)(چارچوب همکاری های بین رشته ای و فرا رشته ای برای کارآفرینی دانش بنیان)
- ایجاد سازمان نظام مدیریت اطلاعات و دانش (نماد)
- لزوم توجه به فرصت های جدید بازارکار در محتوای درسی رشته علم اطلاعات و دانش شناسی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.