بررسی عوامل موثر بر انگیزش کارکنان در تسهیم دانش
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: ششمین کنفرانس مدیریت دانش
- کد COI اختصاصی: IKMC06_088
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 554
نویسندگان
مدیر واحد تحول و بهبود شرکت توربوتک/ دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت کارآفرینی دانشگاه خوارزمی تهران
چکیده
درحالیکه اهمیت استراتژیک دانش در سازمانها هر روز درحال افزایش بوده و توسعه پایدار و مزایای رقابتی سازمانها بصورت فزاینده ای به دانش و مدیریت دانش وابسته شده و تکیه گاه مهم سازمان ها، دانش و مدیریت دانش می باشد، اما سازمانها با مشکلات و موانع جدیدی در مدیریت اثربخش دانش مواجه شده و تسهیم دانش یک چالش بزرگ محسوب می شود. یکی از موانع اصلی در توسعه موفقتسهیم دانش، تمایل مجریان و محققان به تمرکز بر ابزارهای این فرآیند بوده و کمتر به مساله انگیزش کارکنان به مشارکت در تسهیم دانش توجه نموده اند. در تعریف تسهیم دانش آقایان مورمان و مینرگفته اند، تسهیم دانش، باور و ارزش جمعی به یادگیری میان افراد یا بین دپارتمانهای مختلف در یک سازمان است. متاسفانه علیرغم اهمیت بسیار بالای تسهیم دانش، می توان گفت این فرآیند یک فرآیندخودجوش نبوده و افراد تمایل چندانی به انتقال و تسهیم آنچه آموخته اند، ندارند. به ویژه دانشی که به راحتی کسب نشده و برای مالک آن سودآور است. راهکار تسهیل تسهیم دانش، انگیزش پرسنل بهمشارکت در این فرآیند است و با توجه به میزان تاثیرگذاری آن تعجب آور نیست که بگوییم ایجاد انگیزه در کارکنان به عنوان یکی از گامهای بزرگ در اقدامات مربوط به تسهیم و انتقال موفق دانش می باشد.هدف مطالعه حاضر استفاده از مفهوم گسترده انگیزش، در راستای یکپارچه سازی تحقیقات موجود در ادبیات تسهیم دانش و ارایه رویکردی اجرایی برای این مفهوم است، مفهومی که تاکنون به عنوان جزیی از مدیریت دانش مورد توجه نبوده استکلیدواژه ها
مدیریت دانش، تسهیم دانش، انگیزش، رویکرد اجراییمقالات مرتبط جدید
- کارآفرینی در کتابخانه های عمومی با راه اندازی خدمات مشاوره اطلاعاتی و مشاوره خوانندگان
- متاورس: مباحثی از فرصت های حرفه ای و مشاغل در گستره فناوری نوین
- بررسی معماری و بلوغ کسب و کار رایانش ابری بر مبنای مدیریت امنیت اطلاعات در علم اطلاع شناسی (مطالعه موردی شرکت های دانش بنیان پارک فناوری ارتباطات و اطلاعات)(چارچوب همکاری های بین رشته ای و فرا رشته ای برای کارآفرینی دانش بنیان)
- ایجاد سازمان نظام مدیریت اطلاعات و دانش (نماد)
- لزوم توجه به فرصت های جدید بازارکار در محتوای درسی رشته علم اطلاعات و دانش شناسی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.