کودهای میکروبی فسفاته و پتانسیل آن هادر محیط زیست
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی محیط زیست و منابع طبیعی
- کد COI اختصاصی: IENC02_100
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1941
نویسندگان
دانشیار بخش علوم خاک، دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز
چکیده
فسفر از عناصر اصلی مورد نیاز گیاه بوده و در کلیه فرایندهای بیوشیمیایی ترکیبات انرژی زا و ساخت و کارهای انتقال انرژی دخالت دارد. عملکرد بالا و منافع بیشتر از دلایل عمده اهمیت فسفر برای کشاورزان و تمایل آنها به استفاده از کودهای فسفری برای تولید محصولات زراعی و باغی است. فسفر از عناصر ضروری پرمصرف و محدود کننده ترین عنصر بعد از نیتروژن برای گیاه است. این عنصر به عنوان یک منبع ضروری برای کشاورز محسوب می شود. مصرف آن به مقدار مناسب برای گیاهان ضرورت دارد. فسفر به دو شکل معدنی و الی در خاک ها موجود است ولی کمترین تحرک و قابلیت دسترسی را برای گیاه در اغلب خاک ها دارد. علی رغم بالا بودن مقدار فسفر کل خاک ها، قابلیت دسترسی فسفر در محیط ریشه در اغلب خاک ها کم است. به همین دلیل گیاهان در این خاک ها عملکرد پایینی دارند و با کمبود این عنصر مواجه می باشند. با توجه به مشکلات زیست محیطی و گران بودن کودهای شیمیایی، ریز جانداران حل کننده فسفات نقش مهمی در تهیه فسفر برای گیاهان در کشاورزی پایدار دارند. گزارش های متفاوتی در مورد انحلال ترکیبات فسفات بوسیله ریزجانداران در شرایط آزمایشگاهی طبیعی وجود دارند. کودهای میکروبی فسفاته در سطح وسیع به منظور افزایش رشد، عملکرد، پایداری کشاورزی و سلامتی محیط زیست مورد استفاده قرار گرفته اند. این مقاله نتایج برخی مطالعات انجام شده در ارتباط با ریزجانداران حل کننده فسفات، پتانسیل و کاربرد آنها را با هدف ترویج این کود بیولوژیک در کشاورزی پایدار و محیط زیست بررسی و بحث نموده است.کلیدواژه ها
فسفر، ریزجانداران حل کننده فسفر، محیط زیست، کشاورزی پایدار، گیاهان زراعیمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.