حذف رنگ پوششی اولیه از پساب به روش فنتون در سالن رنگ شرکت سایپا
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی محیط زیست و منابع طبیعی
- کد COI اختصاصی: IENC02_092
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 938
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران پزشکی
چکیده
با رشد روزافزون تولید خودرو، آلودگی های محیط زیست ناشی از رنگنیز افزایش یافته، حذف رنگ به روش های زیستی برایتصفیه پساب های رنگی پاسخگو نمی باشد. در نتیجه فرآیندهایاکسیداسیون شیمیایی برای حذف کامل آلاینده ها مطرح می باشد،رنگ پوششی اولیه پایه آبی به عنوان یکی از روش هایرنگ آمیزی (دوستدارمحیط زیست) شناخته شده است. حلال اصلی اینرنگ آب فاقد یون می باشد، که در صورت عدم تصفیه مناسب می تواندخسارت های عمده ای به محیط زیست پذیرنده وارد آورد. انتخابفرآیند اکسیداسیون شیمیایی جهت حذف رنگ پوششی اولیه ازپساب به روش فنتون از پساب صنعتی جنبه نوآوری این تحقیق بودهاست. اکسیداسیون در یک سیستم بسته در دمای 25 درجه سانتیگراد در pH های مختلف 2، 3، 4، 5 در زمان های 30، 60 و 120 دقیقه با 5 غلظت (10H(2)O(2؛ 2، 5، 50، 100 و 5 غلظت آهن 2/5، 5، 10، 20 و 30 میلی گرم در لیتر مورد آزمایش قرار گرفت، نتایج حاصله نشان می دهد بالاترین درصد حذف رنگ 98%، در غلظت 75 میلی گرم در لیتر (H(2)O(2 و 9 میلی گرم (+2)Fe در pH؛ 3 محقق شده است. با افزایش نسبت (Fe(2+)/H(2)O(2 درصد حذف کاهش می یابد، تغییرات pH بر درصد حذف مؤثر بوده به طوری که در شرایط اسیدی بالاترین راندمان حذف رنگ را داشته است. در روش فنتون حجم لجن تولیدی بسیار ناجیز است، لذا هزینه جمع آوری و دفع لجن نسبت به روش انعقاد و ته نشینی بسیار کمتر است. فرآیند فنتون برای تصفیه پساب رنگی پوششی اولیه از پساب به روش فنتون در سالن رنگ شرکت سایپا یک روش کارآمد و مناسب جهت تصفیه این گونه از پساب ها است.کلیدواژه ها
حذف رنگ، پوششی اولیه، روش فنتون، سایپامقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.