توسعه شهری،محیط زیست وتوسعه پایدار
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی محیط زیست و منابع طبیعی
- کد COI اختصاصی: IENC02_091
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 579
نویسندگان
استادیاردانشگاه پیام نور
چکیده
مناطق شهری در جهان کانون تأثیرات زیست محیطی هستند. منابع به طور مداوم از سرتاسر جهان برداشته شده و برای رفع نیازهای جمعیت رو به رشد شهری به شهرها فرستاده می شوند. کشورهای صنعتی اکنون به شدت شهرنشین شده و باقیمانده جمعیت دنیا به سرعت در مناطق شهری بزرگتر متمرکز می شوند. در نتیجه، شهرنشینی هم اکنون بر تمام اکوسیستم های کره زمین به نحوی از انحنا تأثیرگذار است. مطالعه اکولوژی شهری به منظور تحقق پایداری بیشتر، هم برای انسان و هم طبیعت، امری حیاتی است. این مقاله، پژوهشی در باب مفهوم توسعه پایدار با تأکید بر توسعه و چشم اندازهای شهری است. هدف این تحقیق معرفی راه های دستیابی به اهداف توسعه پایدار است. بحث توسعه پایدار بر این فرض است که جوامع نیاز به مدیریت سه نوع سرمایه (اقتصادی، اجتماعی، و طبیعی) دارند که ممکن است ناپایدار باشند. توسعه پایدار یک اصل سازمان دهنده برای زندگی انسان است. این فرض یک آینده مطلوب را برای جوامع بشری بدون تضعیف پایداری سیستم های طبیعی و محیط زیست فراهم می کند. گسترش شهرنشینی و مسائل و مشکلات خاص زندگی شهری بیش از پیش ضرورت توجه همه جانبه به راهبردها و چاره های سودمند برای بهینه سازی زندگی ساکنان شهرها را روشن ساخته است. در میان موضوع هایی مانند محیط زیست شهری، حمل و نقل شهری، ایمنی شهری و برنامه ریزی شهری یک عامل بسیار مهم که تأثیر فزاینده و تعیین کننده ای بر دیگر عوامل سازنده زندگی شهری دارد، مدیریت شهری است. مدیریت شهری؛ فضایی که زمینه تعامل میان سه عنصر انسان، فضا و فعالیت و ارائه چیدمان منطقی فعالیت ها در عرصه سرزمین را فراهم می کند. در این میان نقش دولت در سازمان دهی مسائل زیست محیطی بخصوص در سال هایاخیر اهمیت جهانی پیدا کرده است. از این رو سوال اساسی این است که مدیریت شهری در تعامل با مسائل زیست محیطی چه ارتباطی با توسعه کشورها دارد؟ و نقش دولت ها، سازمان های غیردولتی و سازمان ملل در پیشبرد اهداف توسعه چیست؟ هدف از ارائه این مقاله بررسی نقش مدیریت شهری و رابطه آن با مسائل زیستمحیطی و توسعه کشورها با رویکردی بر توسعه پایدار می باشد که در این زمینه آموزش محیط زیست از اهمیت خاصی برخوردار می باشد. روش تحقیق کتابخانه ای، اسنادی و تاریخی و روش تحلیل سیستمی، اکولوژی چشم انداز بوده است.کلیدواژه ها
توسعه، توسعه پایدار، شهر پایدار، محیط زیست، توسعه و چشممقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.