تغییرات زمانی شوری یک خاک آهکی تحت تاثیر کاربرد برخی اصلاح کننده های آلی و معدنی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی محیط زیست و منابع طبیعی
- کد COI اختصاصی: IENC02_086
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 408
نویسندگان
دانشگاه شیراز، دانشکده کشاورزی، بخش علوم و مهندسی خاک
دانشگاه شیراز، دانشکده کشاورزی، بخش علوم و مهندسی خاک
چکیده
شور و سدیمی شدن خاکها از پیامدهای تخریب خاک در مناطقخشک و نیمه خشک می باشد که سبب نامطلوب شدن ویژگی هایفیزیکی و شیمیایی خاک شده و آن را برای عملیات کشاورزینامناسب می سازد. بنابراین اصلاح خاک های شور و سدیمی ضروری ولازم است. در این پژوهش اثر دو اصلاح کننده الی پلی وینیل استات وپلی آکریل آمید (هر یک در چهار سطح صفر، 0/05، 0/1 و 0/2 گرمدر کیلوگرم خاک) و دو اصلاح کننده معدنی پوکه معدنی و پرلیتهر یک در چهار سطح صفر، 0/5، 1 و 2 گرم در کیلوگرم خاک) درسه بازه زمانی 10، 30 و 60 روز پس از کاربرد بر قابلیت هدایتالکتریکی عصاره اشباع خاک (شوری خاک) در یک خاک آهکی درقالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار بررسی شد. نتایج نشان دادکاربرد پلی اکریل آمید و پوکه معدنی سبب افزایش معنی دار قابلیتهدایت الکتریکی عصاره اشباع در مقایسه با شاهد شد. در خاک هایتیمار شده با پلی وینیل استات، قابلیت هدایت الکتریکی عصارهاشباع خاک به طور غیر معنی داری افزایش یافت که می تواند به دلیلکاتیونی بودن و ساختار شیمیایی خاص این مواد باشد. همچنیننتایج نشان داد پرلیت سبب کاهش قابلیت هدایت الکتریکی عصارهاشباع خاک شد. احتمالا پرلیت به دلیل شکل شیمیایی خاص خودعناصر را از فاز محلول بر سطح خود جذب کرده و سبب کاهششوری (قابلیت هدایت الکتریکی عصاره اشباع) خاک شده است.کلیدواژه ها
پلی اکریل آمید، پلی وینیل استات، پرلیت، پوکه معدنی، قابلیت هدایت الکتریکی عصاره اشباع خاکمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.